IMG_7673

L’Ajuntament de Deltebre impulsa les activitats de reforç escolar per als xiquets i xiquetes amb una inversió de 18.000 €

L’Ajuntament de Deltebre ha reforçat les activitats extraescolars en aquest semestre del curs per així donar cobertura a les necessitats dels xiquets i xiquetes, i també de les famílies. En aquest sentit, s’han destinat un total de 18.000 € per a la realització de classes de reforç escolar, reforç de conversa oral en anglès, català per a nouvinguts, tallers per a les famílies i, també, per a sortides extraescolars. De totes aquestes activitats se’n beneficiaran al voltant de dos-cents alumnes.


En els darrers cursos, les accions del Pla Educatiu d’Entorn estaven sufragades pel departament d’Educació. No obstant això, enguany la Generalitat ha decidit no donar continuïtat a aquest programa, més enllà de realitzar una aportació de 1.000 € per a dur a terme aquestes accions. Des de l’Ajuntament de Deltebre es va trametre aquesta decisió de deixar de subvencionar el Pla Educatiu d’Entorn al Síndic de Greuges de Catalunya.

El regidor de Defensa del Territori, Ensenyament, Joventut i Participació, Jordi Bertomeu, ha explicat que “malgrat la manca de voluntat del Departament, amb una decisió que no compartim, des del Govern de l’Ajuntament de Deltebre hem seguit apostant per mantenir el Pla Educatiu d’Entorn i per impulsar un seguit d’activitats extraescolars que neixen del consens amb els centres educatius i de la voluntat de donar resposta a les necessitats formatives dels xiquets i xiquetes”.

A tot això, cal sumar que l’Ajuntament de Deltebre posa a disposició de la ciutadania els ajuts socioeconòmics per garantir que els xiquets i xiquetes, independentment de la seva capacitat econòmica, puguin accedir a les activitats extraescolars, a l’escola bressol, als casals d’estiu o bé, entre altres, facilitar la connexió a internet o la compra de material escolar. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des del Govern municipal continuem apostant per donar cobertura a les necessitats dels xiquets i xiquetes, per blindar el nostre compromís per una educació de qualitat i, a la vegada, per oferir un ampli ventall d’activitats escolars que garanteixin l’equitat i la justícia social”.

Cal recordar que en la sessió plenària del mes de febrer es va aprovar la nova zonificació escolar, la qual enguany suma una nova línia més a l’escola Assumpció a partir de les gestions i peticions del Govern municipal i del Consell Escolar, i pendent de l’aprovació per part del Departament. D’aquesta manera, en lloc de les quatre línies vigents actualment, el vinent any Deltebre comptarà amb cinc línies per als xiquets i xiquetes d’I3. Bertomeu ha explicat que “disposar d’una nova línia a Deltebre ens permetrà reduir les ràtios i, per tant, facilitar l’accés a l’aprenentatge als xiquets i xiquetes”.

Darreres notícies