IMG_7813

La liquidació econòmica de l’any 2023 consolida la bona salut financera de l’Ajuntament de Deltebre

El Govern municipal ha presentat els diferents punts de l’ordre del dia de la sessió plenària del mes d’abril de l’Ajuntament de Deltebre, la qual es durà a terme aquest dijous a les 21.30 h. En aquest sentit, s’han donat a conèixer les dades del tancament econòmic de l’any 2023, les quals, com ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, mostren “la bona salut econòmica de l’Ajuntament de Deltebre a conseqüència de la gestió realitzada durant tots aquests anys”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Deltebre va cloure l’any anterior amb un estalvi net positiu d’1.763.494,86 €, de forma que es van generar més ingressos que despeses. Paral·lelament, també es presenta un romanent de tresoreria de 2.084.106,24 €. D’aquesta xifra de romanent, 952.318,11 € es destinaran a minorar la previsió de préstec d’enguany. A la vegada, Deltebre presenta un període mitjà de pagament del voltant dels 7 dies i una ràtio d’endeutament del 61,76%, lluny del màxim legal permès que se situa al 110%. Cal subratllar, però, que aquesta xifra encara serà més baix a final d’any, ja que no es preveu la sol·licitud de tot el préstec considerat.

Més enllà de la liquidació del darrer any, el plenari també durà a aprovació la ratificació de l’acord adoptat pel Consell Municipal de la Salut, amb el qual es sol·licita als partits polítics que es presenten a les eleccions catalanes, i també al futur departament de Salut, la conversió del CAP de Deltebre en un CUAP. És a dir, un Centre d’Urgències d’Atenció Primària que atengui problemes de salut de baixa i moderada complexitat, i que disposi de servei de radiografies i d’analítiques per detectar patologies urgents.

Darreres notícies