Imatge

L’Ajuntament de Deltebre dóna el vistiplau al projecte executiu per al dragatge de la bocana i demana actuacions a les administracions competents

L’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre continua treballant per tal d’aconseguir el dragatge de la bocana del riu Ebre. Aquesta vegada, i en el marc de la Junta de Govern Local, s’ha donat el vistiplau al projecte executiu per al dragatge de la bocana el qual dóna les instruccions necessàries per tal de poder realitzar aquesta actuació.

El projecte contempla un dragatge inicial, d’acord a la situació actual, de 1.200 metres cúbics que ha de permetre l’accés de les embarcacions pesqueres i esportives d’un calat màxim de 2 metres i els corresponents treballs de manteniment. Amb el vistiplau d’aquest projecte també s’insta a la Generalitat de Catalunya a tres actuacions independents: la primera, que trameti els permisos corresponents per al dragatge de la bocana. La segona, que es faci càrrec del cost del mateix dragatge i, la tercera, que en un futur inclogui el manteniment del dragatge de la bocana en el contracte de manteniment de la navegabilitat de l’IDECE.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “el projecte, tot i que hauria d’haver-se impulsat per les administracions competents, ha estat promogut per l’Ajuntament de Deltebre, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i el Club Nàutic de Riumar, per complir amb el requeriment de la Generalitat de Catalunya i iniciar els tràmits d’autorització per al dragatge amb els processos administratius correctes que pertoquen, un fet que no s’havia realitzat mai”.

Alhora, Soler ha destacat que “el dragatge de la bocana del riu Ebre és una de les actuacions prioritàries per a l’Ajuntament de Deltebre. És per aquest motiu que estem treballant incansablement i cercant les solucions, amb les administracions competents, per tal de solucionar un greuge territorial que no només afecta a Deltebre sinó que també als altres municipis ja que l’accés al riu pot aportar valor econòmic i turístic”.

L’alcalde, juntament amb membres del govern municipal, ha explicat el projecte a la Confraria de Pescadors de Deltebre en una reunió mantinguda aquesta mateixa setmana. A partir d’ara, des de l’equip de govern s’espera que es puguin comptar amb les autoritzacions necessàries i amb la iniciativa de les administracions competents acabar amb aquest greuge.

Darreres notícies