image0

Deltebre acull la I jornada en suport de l’alletament matern

El Centre Fluvial del Delta ha estat l’escenari escollit per dur a terme la primera jornada en suport de l’alletament matern, la qual ha comptat amb la participació de diferents ponents que, mitjançant taules de debat, han explicat la seva visió i experiència per realçar la importància de la lactància materna.

Una d’elles ha estat la regidora d’Infància, Gent Gran i Benestar, Vicky Albiol, qui ha destacat que “des del Govern de l’Ajuntament de Deltebre ens sentim responsables de donar suport a totes les iniciatives que promoguin l’alletament matern, la seva informació i suport a les famílies, i de normalitzar l’alletament als espais públics”.

Les taules rodones han comptat, per una banda, amb una visió professional amb la participació de tres llevadores, Olga Pérez, Rosa Mulet i Olga Casanova, i de la metgessa de família Eva López. La jornada també ha servit per recordar la rellevància del Banc de Llet, amb una presentació a càrrec de Núria Vilanova.

Durant l’acte, la directora d’Atenció Primària i Comunitària de les Terres de l’Ebre, Ester Gavaldà, ha llegit el manifest 2023 a favor de l’alletament matern. La cloenda de la jornada ha estat a càrrec de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler. Posteriorment, s’ha comptat amb l’actuació de l’escola de ball Feel Dance.

El passat mes de febrer, Deltebre es va acollir a la campanya Quien no llora no mama exposant el nadó hiperrealista elaborat per l’escultura Cristina Jobs i el seu equip. Aquesta campanya tenia la finalitat de conscienciar sobre la necessitat d’assolir una legislació pròpia per garantir la llibertat de les mares i per facilitar que puguin donar llet materna en espais públics. 

Aquesta jornada, organitzada l’ICS Terres de l’Ebre amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre, s’emmarca en la Setmana Europea de la Lactància Materna la qual se celebra aquests dies per difondre’n els beneficis, tant per a la progenitora com per a l’infant, i promoure’n la pràctica. Una campanya que comença anualment el primer diumenge d’octubre, i que vol destacar l’alletament matern com la base d’una bona salut per a tota la vida, tant per als nadons com per les mares.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha conclòs l’esdeveniment afirmant que “aquest acte és una mostra de les diferents accions i propostes que com a Govern municipal impulsarem des de la nova regidoria de Benestar i d’Infància”.

Darreres notícies