DCIM105GOPRO

L’Ajuntament de Deltebre actua d’emergència per frenar els efectes del darrer temporal

El temporal d’aquests darrers dos dies ha provocat danys importants a les platges i la zona costanera del terme municipal de Deltebre i ha accentuat, de manera evident, la regressió que sofreix el delta de l’Ebre. En aquest sentit, especialment preocupant és la situació actual de la Platja de la Marquesa, de la Bassa de l’Arena i de la platja de Riumar.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Deltebre ha decidit actuar d’emergència durant aquestes últimes hores a la zona d’accés al Fangar mitjançant un decret de mesures urgents.  Així, s’ha iniciat la reconstrucció de l’escullera preexistent que ahir, al trencar-se definitivament, va fer que entrés el mar a tota la zona d’accés al Fangar inundant camins, arrossars i altres propietats. A banda, els serveis jurídics i tècnics també estant redactant un informe de danys per avaluar els desperfectes ocasionats a la costa i sol·licitar l’ajuda necessària a les administracions corresponents.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha insistit amb què “estem davant d’una problemàtica que necessita accions i respostes urgents per part de les diferents administracions competents ja que el delta de l’Ebre no pot esperar més ni per la contenció de la costa ni per l’accés a la bocana del riu”. Soler ha detallat que “mentrestant aquestes accions no es produeixin, des de l’Ajuntament de Deltebre no ens quedarem impassibles davant d’aquesta situació i actuarem, com estem fent ara, per evitar que aquestes imatges tan desoladores es segueixin repetint cada vegada que hi ha un fort temporal”.

Aquestes declaracions s’han realitzant en el marc d’una roda de premsa on més enllà de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i part de l’equip de govern, també ha assistit el cap de l’oposició i portaveu del grup CE-Socialistes, José Emilio Bertomeu, i el portaveu del PP, Tomàs Castells. L’alcalde ha donat les gràcies als grups que han participat a la convocatòria ja que aquesta és “una qüestió greu que demana amplis consensos malgrat el reduït marge de temps de reacció en menys de 24 hores”.

A hores d’ara s’han descarregat 12 camions de pedra però, per tal de refer l’escullera al mateix lloc on estava i evitar que el temporal afecti novament de manera tant agressiva, es necessita una aportació de pedres abundant. Això suposa una despesa del voltant de 100.000€ per a la s’ha sol·licitat ajut a les administracions competents “per tal que Deltebre – tal i com ha destacat l’alcalde – rebi el mateix tracte que reben la resta de poblacions de Catalunya i de l’estat espanyol quan hi ha una urgència d’aquest tipus atès que fins ara, i vist el tracte perjudicial a nivell històric, sembla que no existim”. Està previst que el mur i l’accés es puguin refer durant els propers dies tot i que amb només 12 hores ja s’ha fet una actuació inicialment consistent.

Darreres notícies