Lipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Andreu Curto i Castells
Regidor d'Atenció i Participació Ciutadana, Transparència i Joventut
Informació

Deltebre és un municipi jove que se situa al bell mig del Delta de l’Ebre. Aquest fet, sens dubte, marca d’una manera evident el caràcter de la seva gent, així com també esdevé una pista per deduir l’orografia i les característiques intrínseques de la població. 

El municipi es constituí el 20 de maig de 1977 en segregar-se de manera conjunta les pedanies de Jesús i Maria i La Cava respecte del municipi de Tortosa.

Situat a l’hemidelta esquerre, és el municipi més extens del Delta, amb 107 Km2, i el més proper a la desembocadura. Les illes de Gràcia i de Sant Antoni formen part del terme municipal, així com el nucli de Riumar, que constitueix el nucli turístic per excel·lència. 

Durant els seus més de 40 anys d’història, Deltebre ha sabut conservar el seu esperit tradicional i agrícola, al mateix temps que també ha sabut desenvolupar-se socialment i econòmicament per tal de convertir-se en un lloc únic per a viure i gaudir. De fet, actualment Deltebre és el segon municipi més gran del Baix Ebre amb gairebé 12.000 habitants.

Pel que fa a l’activitat econòmica, en el sector primari hi destaca el cultiu de l’arròs, activitat que modifica i determina el paisatge deltaic al llarg de l’any; així com la caça i la pesca lligada a la mar, les basses i el mateix riu. El sector secundari se centra en l’aqüicultura i l’àmbit agroalimentari, essent un municipi sense una important implantació industrial. En el sector serveis cal destacar l’auge del turisme, que aprofita l’entorn natural per oferir experiències lligades als esports aquàtics i d’aventura, la gastronomia i l’observació d’aus i paisatgística.

El repte actual de Deltebre és el de treballar per continuar creixent, per impulsar l’economia del municipi i per dinamitzar el sector turístic com a eix referencial del seu motor econòmic.

Pots trobar més informació sobre el terme municipal, la població empadronada i la diversitat social, l’activitat econòmica i cultural en aquest enllaç.

Enllaços d'Interès
Mapa de Deltebre