emblema

Deltebre celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament de Deltebre ha organitzat un seguit d’actes per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones que se celebra el 25 de novembre.

La tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carme Franch, ha destacat que “Deltebre ha d’esdevenir un municipi que tingui i mantingui la cura en clau de gènere”. De fet, Franch ha explicat que “aquest treball està present al municipi amb les tres associacions de dones existents i amb les diferents iniciatives que es van impulsant per tal de treballar en aquesta línia”.

El tret de sortida d’aquests actes serà aquest mateix divendres, 20 de novembre, amb la inauguració de l’exposició “Dones amb nom propi de les Terres de l’Ebre”, a càrrec de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Carme Valls. Una exposició que difon i reconeix les trajectòries professionals de dones de les Terres de l’Ebre que han tingut o tenen una important trajectòria professional en diferent àmbits com són la cultura, l’art, la recerca i la universitat, la literatura o l’esport.

Per complementar aquest exposició a continuació s’oferirà la xerrada “El paper de les dones en la literatura oral: beneites, bruixes, heroïnes o protectores?” a càrrec de la professora de la URV, Dra. Mònica Sales, a la Sala d’actes de la Biblioteca.

La setmana vinent, en concret el 25 de novembre i amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Deltebre, l’Associació Local de la Dona de La Cava i l’Associació Dones Agents de Salut, es realitzarà una missa a la parròquia Sant Miquel i posteriorment l’acte institucional de celebració, que es farà davant l’Ajuntament, amb la lectura del manifest. Per finalitzar aquests actes s’oferirà un concert acústic de la cantautora ebrenca Montse Castellà a la sala d’actes de la Biblioteca.

Darreres notícies