IMG_9980

L’Ajuntament de Deltebre convoca un concurs públic per als actes taurins de la Festa Major

L’Ajuntament de Deltebre continua treballant per tal de fomentar la transparència i la lliure concurrència en la contractació pública de l’Ajuntament. D’aquesta manera, en el marc de la recent presentada Oficina Local de Contractació, l’Ajuntament de Deltebre ha creat un concurs públic per a la prestació de l’activitat principal de les festes majors: els actes taurins.

Així doncs, per primera vegada i de manera innovadora, s’han creat unes bases per a l’organització dels actes taurins de la Festa Major que tindrà lloc del 13 al 21 d’agost. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “l’objectiu d’aquest concurs és que totes les ramaderies, amb igualtat de condicions, puguin optar a prestar els seus serveis a l’Ajuntament de Deltebre de manera que aquesta competència incrementi la qualitat de l’espectacle”.

De fet, les bases, entre d’altres coses, inclouen diferents incentius econòmics per a les ramaderies depenent de la qualitat de la tarda de bous. D’aquesta manera, a través d’un jurat popular, es determinaran les tres millors tardes de bous. La més votada tindrà la garantia de tornar a les festes majors de l’any vinent.

Els actes taurins s’han dividit en set lots diferents atenent a les característiques de cada una de les tardes. Cada ramaderia podrà optar a un màxim de dos tardes de bous. Amb aquesta acció, Deltebre serà el primer municipi del territori en traure a concurs públic els bous de la seva festa. La iniciativa, tal i com s’ha esmentat anteriorment, és una de les primeres accions de l’Oficina Local de Contractació.

Cal esmentar que el calendari d’actes festius i correbous de l’any 2016 ha estat consensuat per CDC, CE-Socialistes, ERC i PP, a partir de la campanya de pressupostos participatius amb la qual la ciutadania va poder opinar, entre d’altres qüestions, sobre la configuració de les Festes Majors.

Darreres notícies