FotoConstitucioó

L’Ajuntament de Deltebre constitueix el Consell de Riumar amb la finalitat d’impulsar el nucli

La primera sessió del Consell de Riumar ha servit per a constituir l’òrgan de desconcentració municipal i per a començar a debatre les primeres accions per al nucli. En aquest sentit, Eutimio Mauri, representant de CDC, ha estat escollit com a president del Consell de Riumar per majoria absoluta i, per tant, és qui executarà les funcions de representant del govern de l’Ajuntament de Deltebre al nucli de Riumar.

Per altra banda, l’acompanyaran en la junta executiva del Consell de Riumar, el representant del PP, Joan Bertomeu, com a vicepresident d’Acció Institucional, el representant del Club Nàutic de Riumar, José Maria Sapinya, com a vicepresident d’Acció Urbana, i el representant de CDC, Jordi Fresquet, com a vicepresident d’Acció Turística.

El nou president del Consell de Riumar, Eutimio Mauri, ha destacat que “tot i que s’ha avançat, a Riumar encara li queden moltes i moltes coses per a fer. Per aquest motiu, la creació d’aquest Consell, s’ha d’emmarcar en la línia de progrés que necessita el nucli i en la línia de fer una aposta clara i decidida per una de les fonts d’ingressos més rellevant de Deltebre”.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que ha estat present a la sessió constitutiva, ha manifestat que “el Consell de Riumar ha de permetre enfocar turísticament Deltebre amb el potencial de Riumar com a eix vertebrador”. De fet, Soler ha detallat que “el d’avui és un petit i simbòlic pas endavant per al nucli i per al municipi” i ha explicat que “els representants delegats del govern municipal presenten el temperament, bagatge, persistència i aire fresc necessari per tal que el nucli faci un pas endavant”.

En la sessió de debat i control, s’ha aprovat el logotip del Consell de Riumar, que representa dos dels trets característics del nucli, així com també la proposta de remodelació de l’immoble que ha d’esdevenir la seu del Consell de Riumar. Aquest equipament, situat a l’entrada de Riumar, més enllà de ser la seu del Consell, ha de permetre donar servei a la ciutadania amb l’Espai d’Atenció Ciutadana, de manera que es podran realitzar tràmits oficials sense haver de desplaçar-se a l’Ajuntament, donar servei als turistes com a Oficina de Turisme i, al mateix temps, oferir noves prestacions com una parafarmacia, punt per a la Policia Local, etc.

Per altra banda, en el transcurs de la sessió es van detallar els lots de Jardineria i Manteniment de Riumar que es licitaran en breu i que permetran adequar la imatge del nucli de manera continuada al llarg de tot l’any.

Les sessions del Consell de Riumar es realitzaran, de manera ordinària, una vegada cada tres mesos. En tot cas, la propera sessió està prevista que es realitzi al nou equipament del Consell de Riumar abans de la temporada d’estiu.  En total, en el Consell de Riumar hi ha 12 membres: 4 CDC (Eutimio Mauri, Jordi Fresquet, Victor Zaragoza i Adrián Misaras); 2 CE- Socialistes (Álvaro Gilabert i Joan Josep Castellà); 1 PP (Joan Bertomeu);1 ERC (Carlos Bo); 1 CUP (Eugeni Luque); 1 Associació Veïns de Riumar (Juan Miguel Bellaubí); 1 Federació de Comerç i Turisme (Francisco Casanova); i 1 del Club Nàutic de Riumar (José Maria Sapinya).

Darreres notícies