img_9656

El plenari aprova el pressupost amb el suport de 14 dels 17 regidors de la corporació

La sessió plenària del mes de desembre ha debatut i aprovat, amb els vots favorables de CDC, CE-Socialistes i PP,  l’abstenció de la CUP i el vot en contra d’ERC, el pressupost municipal per a l’any 2017. El pressupost aprovat ascendeix a 14.220.000€, un 6,74% més respecte a l’anterior i preveu una ràtio d’endeutament del 58%.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’ha mostrat “satisfet pel consens que ha generat aquest pressupost” i ha donat les gràcies “a CE-Socialistes, PP i CUP per les aportacions realitzades per tal de millorar un full de ruta econòmic que s’encamina en la imatge de poble i la revalorització econòmica comportant en aquest cas una majoria àmplia i l’acord d’abstenció de la CUP”.

D’aquesta manera, i en relació a la Imatge de Poble,  en el pressupost destaquen actuacions com són el cas, per exemple, de l’arranjament de vies públiques, el soterrament de línies elèctriques i la neteja i manteniment del casc urbà i Riumar, camins rurals, desaigües i platges. Pel que fa la Revalorització Econòmica es continua apostant pel turisme, per impulsar la DeltaFira i per fomentar les bases d’Incentius per a la Dinamització Econòmica i Ocupacional al municipi amb  ajudes a les empreses que contractin treballadors, entre altres novetats.

En relació amb les altres partides, es segueix apostant per les polítiques socials, que respecte al 2015 s’han incrementat en un 120%, mitjançant les ajudes als tributs socials, urgències socials i, com a novetat, les beques de voluntariat. Pel que fa a la cohesió social, es focalitza gran part de la partida en reforçar el teixit associatiu.

Finalment, en relació amb les inversions, cal destacar l’arranjament de vies públiques, una partida per a part de l’adequació del Complex Esportiu Municipal i el Pavelló Fluvial per valor de 350.000€. També les obres de Riumar en la seva segona fase i una petita part de la tercera fase.

Les reaccions dels portaveus
El portaveu de CE-Socialistes per Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha destacat que “des del grup s’ha donat suport a aquests pressupostos ja que tot i l’augment no suposen més  pressió fiscal sobre el ciutadans”. Al mateix temps, Bertomeu ha explicat que “els comptes ens semblen equilibrats, tenint en comptes els ingressos i les despeses”.

En la mateixa línia, el regidor del PP, Tomàs Castells, ha emfatitzat la necessitat “de disposar d’una partida específica per comprar terrenys estratègics que puguin suposar un benefici per al municipi el dia de demà”.

Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha subratllat que “valorem molt positivament la bona predisposició per part de l’equip de govern per incloure algunes de les demandes que el nostre grup ha realitzat, però ens abstindrem ja que hi ha altres parts amb les quals no hi estem d’acord com la venda de terrenys i l’augment del deute contemplat”.

El portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, ha explicat el seu vot en contra atès que “tot i que és un pressupost equilibrat, correcte i fins i tot encertat, hi ha molt temes i coses a tirar endavant per millorar com la gratuïtat de l’escola bressol o un pla de viabilitat turística, que ens impedeixen votar a favor o abstenir-nos”.

Entre altres coses que s’han debatut en el plenari, també s’han aprovat les bases esmentades anteriorment: les bases d’ajuts als Tributs Socials, d’ajudes a les Urgències Socials, les bases de Dinamització Econòmica i Ocupacional, les bases de Publicitat Internacional i les bases de subvencions per al Teixit Associatiu.

El plenari també ha aprovat una moció presentada per la CUP i subscrita per CDC, en nom de la Campanya pels Sediments, per tal de requerir actuacions per mobilitzar els sediments retinguts als embassament de Mequinensa i Riba-roja, com a mesura per a fer front a la regressió i subsidència de la plana del delta de l’Ebre i als efectes globals del canvi climàtic.

Darreres notícies