FotoTemporal

L’Ajuntament demana una reunió urgent al ministeri de Medi Ambient per reclamar solucions als danys del temporal

El nou temporal que està sofrint aquest cap de setmana el terme municipal de Deltebre ha tornat a agreujar els efectes de la regressió de la línia de costa de l’hemidelta nord. En aquest sentit, si bé fa un mes la situació es considerava greu per part del govern municipal, a hores d’ara la platja de la Bassa de l’Arena, la platja de la Marquesa i, en gran part, la platja de Riumar han estat quasi bé engolides pel mar deixant un escenari que el propi alcalde de Deltebre, Lluís Soler, considera com a “desolador, dramàtic i crític”.

La reconstrucció de l’escullera de l’accés al Fangar per part de l’Ajuntament de Deltebre fa uns dies, mitjançant un decret d’emergència, ha permès salvaguardar, en gran part, el propi accés amb els camins, arrossars i propietats. No obstant, resta pendent el tancament sud de l’escullera ja que és zona marítimo-terrestre i per aquest motiu encara no s’ha realitzat el final d’obra oficial.

En tot cas, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha redundat amb la idea que “necessitem accions urgents i rellevants per regenerar totes aquelles zones que han estat considerablement afectades pel temporal”. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Deltebre es demanarà una reunió d’urgència al ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de l’estat espanyol per sol·licitar que es prenguin mesures davant d’aquest greuge històric.

En el marc del darrer temporal es va realitzar un informe tècnic dels danys causats a la costa de Deltebre. Així, si aquest plasmava una inversió de més d’1.400.000€ per pal·liar aquesta problemàtica, a hores d’ara aquesta quantitat s’hauria d’incrementar significativament atès que l’estat de les platges ha empitjorat en els darrers dies. Tant és així que en algunes zones la platja ha desaparegut. Soler ha remarcat que “Deltebre mereix el mateix tracte que la resta de municipis de l’estat espanyol i de Catalunya els quals reben ajuda una vegada el mar destrueix les seves platges, mentre a aquí fa massa anys que no s’actua”.

Aquest proper dilluns l’Ajuntament de Deltebre enviarà la corresponent carta oficial al ministeri per sol·licitar la reunió. Des del govern municipal s’espera que aquesta petició sigui escoltada el més aviat possible i es prenguin les mesures corresponents.

Darreres notícies