Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

La Gala dels Premis Deltebre clou els actes dels quaranta anys del municipi

Els Premis Deltebre han posat el punt i final als quaranta anys del municipi de Deltebre. I ho han fet amb una gran gala, davant de més de 300 veïns i veïnes, premiant a totes aquelles persones, entitats i/o empreses que han permès impulsar la imatge del municipi durant tots aquests anys.

Uns quaranta anys que segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, han d’esdevenir “un punt d’inflexió i l’inici d’una nova etapa que dibuixi el Deltebre del futur amb la ciutadania i amb grans dosis d’il·lusió, esforç i perseverança”. Segons l’alcalde, en aquests darrers dos anys i mig “s’ha estat treballant per sostobar el municipi i ara toca començar el camí per enlairar Deltebre a partir de tota la feina feta, i per generar orgull de pertinença entre els veïns i veïnes”.

Els guanyadors       
Han estat 1.116 persones les que mitjançant el seu vot han decidit els guanyadors de les dotze categories establertes, cadascuna amb tres candidats, que al seu moment van poder ser escollits pel conjunt del teixit associatiu i els càrrecs electes. Així, i després d’un període de votació de dues setmanes, els resultats han estat els següents:

El premi Delta de l’Ebre ha estat pel conseller Josep Rull, amb un 37% dels vots, per la seva implicació en el desenvolupament del municipi a partir dels projectes i actuacions realitzades des del seu departament. El segon classificat ha estat l’Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre, amb un 32.8% dels vots, i la tercera posició per l’empresa DeltaPolet amb un 30.2% dels vots.

El premi Especial ha estat, en aquest cas i amb un 43.7% dels vots, pel grup de Teatre de la Duna pel seu esforç i il·lusió en fer visible les potencialitats de les persones i la seva integració social. El segon lloc ha estat per José Maria Torres Llaó, amb un 35.5% dels vots, impulsor i creador de la UD Jesús i Maria, i el tercer lloc per Enrique Bonet, amb un 20.8% del vots, perruquer que enguany s’ha jubilat i que ha destacat per haver ofert un servei innovador i de qualitat.

El premi a la Trajectòria Exterior ha estat, amb un 46.1% dels vots, per Jesús Pérez, fundador i president de l’ONG “Metges Solidaris de Catalunya”. Pérez ha estat seguit per Carme Franch, amb un 33% dels vots, qui porta a terme una important tasca social i humanitària en camps de refugiats. Finalment, el tercer classificat d’aquesta categoria ha estat Joan Sebastià Navarro, amb un 20.8% dels vots, per haver estat enginyer a la Fórmula 1 i exercir d’enginyer, actualment, en un equip del Dakar.

El premi Acció Cívia ha estat, amb un 50.1% dels vots, per Creu Roja per la tasca costant que realitza aquest equip de voluntaris. El segon lloc, i amb un 28.6% dels vots, ha estat per a l’associació Delta Rescat, protectora d’animals. En tercera posició ha quedat Protecció Civil, grup de voluntaris organitzats i preparats per prevenir i actuar en situacions d’emergència, col·laborant en diferents acte. Aquests darrers han obtingut un 21.3% dels vots.

El premi Teixit Associatiu ha estat per la Lliga Contra el Càncer, amb un ampli nombre de vots (67.5%), per posar en marxa els Grups d’Ajuda Mútua (GAM), que ofereixen suport psicològic i emocional a les persones que pateixen aquestes patologies. El segon lloc, i amb un 24.7%, ha estat per ADAS, Associació de Dones Agents de Salut, que promou accions encaminades a crear i millorar l’entorn físic i social de les dones. La tercera posició ha estat per l’Associació Ornitològica de l’Ebre, amb un 7.8% dels vots, organitzadora del 44è Campionat Ornitològic de Catalunya al nostre municipi.

L’Homenatge a la vida de les dones silenciades s’ha endut la primera posició en l’Acte Destacat de l’Any, amb el 63.8% dels vots, sent aquest un acte de reconeixement públic a les dones organitzat per ADAS i amb la col·laboració d’AFIDE. El segon lloc, amb un 20.5% dels vots, ha estat pel Torneig Memorial Juan Aliau “Lo Magre” del U.E. Jesús i Maria. Finalment, la tercera posició ha estat per la Tarde de Bous de la Penya Taurina La Divisa, acte taurí de les Festes Majors de Deltebre que ha aconseguit un 15.7% dels vots.

La primera posició del premi Jove ha estat de les més disputades, sent finalment, però, pel ballarí i mestre de ball de saló Joan Roca Fabra, amb un 42.6% dels vots, seguit molt d’aprop per Albert Pagà i Xavi Llambrich (41.1%), creatius del món audiovisual que estan treballant en la primera sèrie televisiva ebrenca. En tercera posició hi trobem a l’Associació de Joves Les Marfantes, que han obtingut un 16.3% de les votacions.

El premi a la Acció Empresarial ha estat, amb un 38.2%% dels vots, per Hostal Cling 43, empresa regentada per dos joves on es combina l’allotjament en una casa centenària amb l’oferta d’activitats de lleure. Ha estat seguit per Delinternet, amb un 37.6% dels vots, sent pioners en la instal·lació de fibra òptica a les Terres de l’Ebre. Finalment, el tercer classificat d’aquesta categoria ha estat Ebre Pàdel, amb un 20.8% dels vots, que dona a conèixer aquest esport i ofereix la seva pràctica al municipi.

El premi Especial ha estat, en aquest cas i amb un 50.4% dels vots, per Ladis Alcalà, xef del restaurant Mas Prades i guanyador del programa televisiu “Joc de Cartes”. El segon lloc ha estat per Shushi MC, amb un 25.1% dels vots, empresa que treballa per vincular els productes deltaics amb la cultura japonesa, i el tercer lloc per Alexis Aliau, amb un 20.8% del vots, xef del municipi qui ha traslladat la cultura gastronòmica deltaica a altres indrets del país durant la seva trajectòria professional.

El premi a l’Enfocament Turístic ha estat per l’empresa Riu a L’Ebre, amb un 41.3% dels vots, que dóna a conèixer els atractius turístics del Delta de l’Ebre orientats en el turisme sostenible. El segon classificat ha estat DeltaNatur, amb un 38.1% dels vots, i la tercera posició per l’empresa DeltaCleta amb un 20.6% dels vots.

El premi Esportiu  ha estat, amb un 51.7% dels vots, per l’equip veterà femení de l’A.E. Xino-Xano, que aquest any han quedat terceres a la Lliga Catalana i al campionat de Catalunya de Llagut Català. Han estat seguides per Jordi Ventura, amb un 34.9% dels vots, entrenador de futbol femení amb una llarga trajectòria vinculada al FC Barcelona. Finalment, el tercer classificat d’aquesta categoria ha estat Pau Vila, amb un 13.4% dels vots, competidor d’esdeveniments esportius de running.

El Festival Deltebre Dansa sha endut la primera posició en el premi Cultura, amb el 48.4% dels vots, festival internacional d’arts escèniques organitzat per R.O.P.A., companyia del coreògraf i ballarí, Roberto Olivan. El segon lloc, amb un 35.8% dels vots, ha estat per la Cia. Delta Teatre. Finalment, la tercera posició ha estat per la Penya Taurina “Bous Més que Mai”, que ha obtingut el 15.9% dels vots.