Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre mostra el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i demana l’amnistia de les persones preses polítiques

L’Ajuntament de Deltebre ha mostrat aquest dimecres a la nit el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i ha demanat l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes. I ho ha fet mitjançant l’aprovació de la moció proposada per l’ACM i l’AMI, subscrita per Enlairem Deltebre i Esquerra Deltebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta és una sentència injusta que ens entristeix a totes i a tots”. De fet, Soler ha detallat que “mai s’hauria d’empresonar les idees ni les urnes, i això està passant actualment sota el paraigües d’una democràcia”. 

Per la seva banda, la regidora d’ERC Deltebre, Laura Fabra, ha afegit que “l’estat espanyol ha escrit una sentència que esdevindrà un terratrèmol polític i social, i la independència serà la única solució possible”.

Finalment, el portaveu del PSC, Aleix Ferré, ha manifestat que “venim de la celebració d’un 1 d’octubre amb decisions errònies i amb fets que mai s’haurien d’haver produït. És hora de fer les coses bé i estendre la mà al diàleg”. En tot cas, el grup del PSC ha decidit no votar aquesta moció ni tampoc abstenir-se.

Aquest dimecres també s’ha celebrat la sessió plenària ordinària del mes d’octubre de l’Ajuntament de Deltebre. En aquesta s’ha aprovat, per unanimitat, el Reglament del Consell Municipal de Dones de Deltebre, el qual permetrà posar en valor el paper de la dona al municipi i executar part de les més de 280 accions contemplades al Pla de Polítiques de Dones presentat el darrer any.

Per altra banda, també s’ha aprovat la liquidació de les contribucions especials corresponents a la urbanització dels carrers Sapinya, Antoni Gaudí i Verge Montserrat, i el calendari festiu del municipi de Deltebre, el qual estableix com a dies festius el 22 de maig i el 2 de novembre. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots favorables d’Enlairem i del PSC, i el vot contrari d’ERC.

Finalment, també s’ha debatut i aprovat per unanimitat una moció del grup d’Esquerra Republicana que insta a les companyies elèctriques a la retirada progressiva de les línies de mitja i alta tensió del municipi a cost zero pels veïns i veïnes de Deltebre. La moció s’ha aprovat per unanimitat una vegada realitzats uns canvis en el redactat per tal que s’especifiqués clarament que ha de ser la companyia qui assumeixi el cost econòmic.