Deltebre enceta el cicle de gastronomia amb les Jornades Gastronòmiques de la tellerina

L’Ajuntament de Deltebre ha presentat aquest matí el cicle de gastronomia anual que organitza conjuntament amb la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre per posar en valor el producte local i la cuina dels restauradors del municipi. Les jornades s’han presentat al costat del riu Ebre, al Parc del Riu, amb la voluntat de seguir unint el paisatge i la gastronomia, com a reclams d’atracció per al turisme.

Enguany, el cicle de gastronomia comptarà amb les jornades gastronòmiques de la tellerina, el musclo, l’arròs i l’ànec i, a més a més, viurà amb Mescla el seu punt àlgid durant el mes de maig. La regidora de Personal i d’Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha detallat que “des del govern municipal volem seguir impulsant i donant a conèixer el bo i millor del nostre municipi i, en aquest sentit, la gastronomia juga un paper essencial i diferenciador que hem de saber posar en valor de manera continuada”. De fet, Santiago ha explicat que “els nostres productes, de qualitat, exclusius i amb essència Delta, són part de la nostra carta de presentació al món”.

Enguany les jornades gastronòmiques s’inicien amb la tellerina. En total participen 11 restaurants que plantegen diferents menús o tapes relacionades amb aquest producte, i que es podran degustar des del 6 de març fins al 22 de març. El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha destacat que “la promoció del producte local és un incentiu més per posar en relleu el nostre paisatge, per dinamitzar l’economia local i per degustar una cuina de primer nivell”.

A banda de la tellerina, en el transcurs de l’any també es realitzaran les jornades del musclo, al mes de juliol, l’arròs, al mes de setembre, i, finalment, les jornades de l’ànec durant el mes de novembre. Com tots els anys, des de l’arribada de l’actual govern municipal, la promoció de la gastronomia local viurà el seu moment àlgid en el marc de la fira Mescla, la qual ha rebut el premi a millor fira de les Terres de l’Ebre de l’any 2019. Mescla es celebrarà del 22 al 24 de maig. El cicle de gastronomia també està configurat per Volta i Tapa’t, la ruta de tapes per Deltebre que enguany presentarà diferents novetats i que es donaran a conèixer més endavant.