WhatsApp Image 2022-04-14 at 12.38.56

L’Ajuntament de Deltebre engega el projecte Llibres Nòmades per fomentar l’hàbit de la lectura

Just abans dels dies més festius de la Setmana Santa, i previ als actes programats per Sant Jordi, l’Ajuntament de Deltebre ha iniciat la instal·lació de les vitrines mòbils que formen el projecte de Llibres Nòmades. Les vitrines comptaran amb diferents llibres per tal que la ciutadania pugui agafar el llibre que desitgi, anotar les dades requerides per al préstec i realitzar posteriorment el retorn per tal que un altre usuari pugui fer-ne ús.

Les vitrines s’han instal·lat al Parc Fluvial del Delta, a la Plaça Mossèn Gabriel, a l’exterior de l’església de Jesús i Maria, i al Consell de Riumar, i compten, en total, amb un catàleg de més de 400 llibres, revistes i comptes infantils. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “aquesta actuació és un pas més en les diferents accions que estem impulsant per enfortir la cultural al nostre municipi”. De fet, Soler ha recordat que la propera setmana es complirà un any de la inauguració de l’espai DeltArt. 

Per la seva banda, la regidora de Foment Cultural, Anna Giménez, ha explicat que “volem traslladar la Biblioteca Delta de l’Ebre als carrers de Deltebre per així despertar la màgia de la lectura entre els veïns i veïnes, i fomentar un hàbit que aporta un enriquiment personal”. Les diferents vitrines compten amb catàlegs amb informació sobre el funcionament d’aquest projecte en llengua castellana, anglesa, francesa i alemanya, per facilitar que els turistes també puguin participar en aquesta iniciativa.  

Lligat a la presentació d’aquest projecte de Llibres Nòmades, Giménez ha explicat que la propera setmana, el dijous 21 d’abril, es realitzarà una conversa amb autors i autores del municipi en motiu dels actes programats per Sant Jordi. En aquesta conversa, que es durà a terme a la Biblioteca Delta de l’Ebre a partir de les 19.30 hores, participaran Baltasar Casanova, Jordi Gilabert, Joan Roca, Belinda Roca, Estefania Alifonso, i estarà moderada per Eduard Carmona.

Els actes de Sant Jordi a Deltebre es complementen amb l’espectacle World Tour destinat als xiquets i xiquetes, el lliurament de premis de l’11è concurs literari i artístic per a escolars, i també amb l’obra Piti Peta Hofen Show que es realitza a l’Espai de Creació l’Obrador.

Darreres notícies