Imatge

L’Ajuntament de Deltebre aconsegueix una subvenció d’1.810.401,43 € per al projecte de recuperació de l’antiga Cambra Arrossera

L’antiga Cambra Arrossera esdevindrà en un nou espai de cohesió i emprenedoria per al jovent del municipi, i també per al foment de la igualtat i la projecció de la cultura. Això serà possible, en gran part, per l’atorgament d’una subvenció Next Generation de més d’1.800.000 € per part del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el marc de la línia d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta subvenció és fruit del treball constant i silenciós que realitzem des del Govern municipal de l’Ajuntament de Deltebre i que ens permet transformar el nostre municipi”. Soler ha afegit que “aquest projecte dignificarà una de les entrades principals de la població i, al mateix temps, realçarà el patrimoni històric de Deltebre”. De fet, el canvi en aquesta entrada del municipi “és més que evident” ha remarcat Soler, tot recordant que actualment la Plaça de les Dones ocupa l’antic espai de l’edifici de Mobles Delta.

En el dies vinents s’iniciarà el procés de redacció del projecte per tal que es pugui aprovar en els propers mesos i licitar les obres. L’objectiu principal, com ha remarcat l’alcalde, és que “l’Arrossera es projecti com un espai que aglutini les necessitats del jovent del municipi, sigui en qüestions de formació, d’emprenedoria o d’oci, però també que desperti l’essència cultural, el motor associatiu i que fomenti accions que impulsin la igualtat”.

Des del Govern municipal de l’Ajuntament de Deltebre fa temps que s’està treballant per tal de donar un nou ús a l’antiga Cambra Arrossera. En aquesta línia, fa pocs anys es va estrenar l’Obrador, un espai de creació artística liderat per Roberto Olivan i que permet idear i projectar creacions arreu del món des de Deltebre.  

La patrimonialització de la Cambra Arrossera se suma a la resta d’actuacions que durant aquests anys s’han impulsat des del Govern municipal per realçar la història del municipi: des de la recent adquisició de l’antic cinema Rialto, que es va anunciar fa poques setmanes, a la rehabilitació de la barcassa com a escenari d’activitats i la coetera ubicada al Parc Fluvial del Delta, entre d’altres.

Darreres notícies