_DSC6550

Deltebre presenta el cicle de gastronomia 2023, el qual contempla fins a 5 jornades específiques, la ruta de tapes i Mescla  

L’Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb FECOTUR, ha presentat el nou cicle de gastronomia per aquest any 2023. Ho ha fet vora al riu Ebre, al costat de l’embarcador Maria Garriga, prop del Parc del Riu, amb la intenció de seguir fusionant producte i cuina amb el millor paisatge, de seguir combinant essència Delta.

A la presentació, més enllà de l’alcalde, els representants del Govern municipal, i l’associació FECOTUR, també han participat productors com són el cas d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, FEPROMODEL, les societats de caçadors i confraria de pescadors. També una representació dels restauradors i restauradores, i de les peixateries, que s’han sumat a les Jornades de la Closca i de l’Ostra Arrissada del Delta, les quals s’inicien aquest divendres 3 de març i finalitzen el vinent 19 de març.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha remarcat “la importància i la necessitat que producte i cuina vagin de la mà per seguir projectant Deltebre i els seus atractius, i en conseqüència enfortir i dinamitzar l’economia local”. De fet, Soler ha afegit que “aquestes jornades, com també la ruta de tapes i Mescla, són una oportunitat per teixit aquests lligams, també per posar en valor un producte de qualitat i una cuina de referència, i per generar orgull de poble”.

En relació amb les Jornades de la Closca i de l’Ostra Arrissada, participen 10 restaurants, amb diferents menús i preus que ja es poden consultar al programa publicat al web www.deltebre.cat. També participen 5 peixateries del municipi, les quals ofereixen lots de marisc i pacs especial en relació amb les jornades.

La regidora d’Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha explicat que “aquest cicle de gastronomia ofereix un ampli ventall d’oportunitats per degustar els nostres productes i la nostra cuina”. Un fet que, ha explicat Santiago “no seria possible sense la implicació del teixit econòmic i comercial del municipi”.

Finalment, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha detallat que “treballar conjuntament ens permet avançar a més velocitat, però això hem de continuar creant sinergies entre el sector primari i la gastronomia”.

A banda d’aquestes jornades, al llarg de l’any també es duran a terme les Jornades de l’Arròs, del Musclo, de l’Ànec, i del Peix de Bassa. També, la ruta de tapes de Deltebre, Volta i Tapa’t, i al mes de maig, en el marc de DeltaFira, es celebrà Mescla, la mostra de gastronomia, turisme i paisatge de les Terres de l’Ebre.

Darreres notícies