IMG_6074

Deltebre obre durant tot el mes de febrer les portes de DeltArt a creadors i artistes

L’Ajuntament de Deltebre ha programat tot un seguit d’activitats i de tallers a l’espai expositiu DeltArt en el marc del projecte Espai de Creació Compartida, el qual es va iniciar a principis de febrer i s’allargarà durant tot aquest mes. 

De fet, actualment DeltArt acull tres exposicions. A la planta baixa, l’exposició realitzada per la Comissió Artística de l’Institut de Deltebre, de la qual formen part una vintena d’alumnes. Justament aquest matí, una representació de la Comissió, acompanyats del professorat, ha efectuat una visita guiada a alumnes de tercer de primària de l’escola de Sant Jaume d’Enveja, on també hi han participat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, la regidora de Foment Cultural, Igualtat i Tinença d’Animals, Eva Marin, i el regidor de Defensa del Territori, Ensenyament, Joventut i Participació, Jordi Bertomeu. 

A la planta superior els visitants podran copsar dues exposicions. Per una banda, Textures, a càrrec d’Anna Arques i amb la que es presenta una mescla de materials per expressar la relació contradictòria que ens provoquen els sentiments que vivim diàriament.  I, per altra banda, De la tisora a l’estrip, un viatge per la tècnica del collage de la mà de Balís Catmí. 

“Amb el projecte Espai de Creació Compartida donar obertura a DeltArt a totes aquelles iniciatives artístiques de petit format que no poden exposar habitualment en aquest espai, i també a totes aquelles persones i col·lectius que volen compartir els seus coneixements mitjançant tallers i xerrades”, ha explicat la regidorade Foment Cultural, Igualtat i Tinença d’Animals, Eva Marin.

A banda de les exposicions esmentades, anteriorment també s’han mostrat dibuixos de model al natural, confeccionats per Cristina Muntané, la qual també ha dut a terme un taller obert de dibuix de model. A més, a partir de la setmana vinent, el públic podrà gaudir de la col·lecció de dibuixos digitals #meflipaloDelta, d’Andreu Bertomeu, i del taller El joc de pintar amb educació creadora, obert al públic major de set anys i dirigit també per Andreu Bertomeu. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “DeltArt, i el Centre Cultural en conjunt, van néixer amb la clara finalitat de donar veu i projecció als artistes de Deltebre i del territori”. “Per això – ha remarcat Soler – amb aquest equipament volem dotar a la ciutadania de les eines i dels recursos necessaris per presentar les seves obres al públic en general i crear, d’aquesta manera, una programació cultural que ens ajudi a donar a conèixer la cultura silenciada”.  Cal destacar que aquest mateix dimecres i dissabte, a partir de les 19 hores, s’efectuarà una visita comentada per l’obra i l’evolució tècnica de les artistes Balís Catmí i Anna Arques, amb l’acompanyament de la música en directe de Sergi Trenzano. Podeu consultar tota la programació al complet al web www.deltebre.cat.     

Darreres notícies