image0

Deltebre confecciona el Pla Local de la Joventut amb la participació de l’alumnat de l’Institut de Deltebre

L’Ajuntament de Deltebre ha engegat un procés de participació entre el jovent del municipi per finalitzar la confecció del Pla Local de la Joventut. De fet, són més de 250 alumnes de l’Institut de Deltebre els que tenen l’oportunitat, durant aquestes setmanes i mitjançant un taller presencial, d’aportar la seva opinió, idees i suggeriments per finalitzar la confecció del Pla Local de la Joventut.  

Aquests darrers mesos, des de la Comissió #DeltebreJove, s’ha estat treballant amb la revisió del Pla Local de la Joventut 2024-2028, el qual va restar pendent d’aprovació definitiva en el darrer mandat. A partir d’aquesta revisió, que incorpora propostes noves i actualitzades, s’ha iniciat aquest procés de participació per definir la rellevància de les actuacions i prioritzar-les en base a les aportacions del jovent de tercer i quart d’ESO, primer i segon de Batxillerat, cicles formatius i Formació Professional Dual.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “governar al costat de la ciutadania significa promoure la participació ciutadana en aquelles accions que ens ajuden a definir el present i el futur del municipi”. Per aquest motiu, Soler ha afegit que “volem escoltar la veu i la opinió del jovent del municipi per confeccionar un Pla que doni resposta a les seves necessitats mitjançant les seves aportacions i inquietuds”.

El Pla, que està distribuït en 8 àmbits diferents, i en 32 programes, compta amb un centenar d’accions que s’emmarquen en quatre objectius definits: acompanyar al col·lectiu jove, fomentar la seva participació, brindar oferta d’oci i d’ocupació en el seu temps lliure i, finalment, desplegar accions que tinguin en compte la perspectiva de gènere i la mirada inclusiva.

Les sessions de participació estan conduïdes pel regidor de Defensa del Territori, Ensenyament, Joventut i Participació, Jordi Bertomeu, i en destaquen les aportacions vinculades a la salut emocional, a la formació i a l’àmbit de l’esport. Per a Bertomeu, “la suma de tot això ens permetrà elaborar un document que sigui fidel a les demandes del jovent del municipi”.

Es preveu que, la setmana vinent, finalitzin les sessions de participació i que, a principis d’estiu, el Pla Local de la Joventut de Deltebre 2024-2028 s’elevi a aprovació del plenari municipal.

Darreres notícies