Imatge

L’Ajuntament de Deltebre engegarà un procés de participació ciutadana per actualitzar les ordenances de Policia i Bon Govern

El Govern municipal de l’Ajuntament de Deltebre ha estat treballant durant aquests darrers mesos en la definició d’una nova proposta de renovació de les ordenances de Policia i Bon Govern, les quals regulen la bona convivència al municipi. Una vegada definida una primera base, a partir de l’experiència i de les inquietuds trasllades per part dels veïns i veïnes, el Govern ha anunciat que engegarà un procés de participació ciutadana per així actualitzar les ordenances tenint en compte l’aportació de les persones residents al municipi.  

Aquest procés, que s’iniciarà en les properes setmanes, i en el qual podran participar els ciutadans de Deltebre majors de 16 anys, es durà a terme mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre, i també en diferents espais presencials que s’anunciaran ben aviat. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “volem escoltar la veu i l’opinió de la ciutadania davant de qüestions que són rellevants i que afecten el dia a dia del municipi, la convivència i també la cohesió social”.

Així doncs, la revisió d’aquestes ordenances ha de permetre incidir en qüestions com, per exemple, la multireincidència, la definició i classificació de les sancions atenent el greuge de l’acció, la regulació dels patinets elèctrics, la contaminació acústica derivada de l’activitat laboral, ciclomotors i ciutadania, els danys als camins rurals a causa de les rodes metàl·liques dels tractors, etc. A més, també s’abordarà la necessitat de crear noves ordenances.

Més enllà d’aquest punt, també es debatrà una modificació pressupostària que supera els 500.000 € per així, entre altres, engegar i donar continuïtat i finalització a les obres que s’estan executant actualment.

L’aportació econòmica de la modificació prové d’una part del romanent aprovat en l’anterior sessió plenària, el qual fregava el milió d’euros. A més, el plenari també debatrà la concessió d’un préstec de 998.087,21 €, una tercera part del que estava previst inicialment gràcies a l’acurada gestió econòmica duta a terme. Tot i la sol·licitud del préstec, la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament de Deltebre es situarà en una previsió del 43% a finals d’aquest any, lluny del màxim legal del 110%. Soler ha reafirmat que “les dades mostren la bona salut econòmica de l’Ajuntament de Deltebre”. 

Aquests punts es tractaran en la sessió plenària del mes de maig de l’Ajuntament de Deltebre, la qual es durà a terme aquest dijous, a partir de les 21.30 h, i es podrà seguir en directe pels canals de comunicació habituals.

Darreres notícies