IMG_9922

Deltebre inicia un procés de participació ciutadana per a la confecció de les Ordenances de Policia i Bon Govern

Des d’aquest dijous 4 de juliol, i fins al 24 del mateix mes, els ciutadans i ciutadanes de Deltebre, majors de setze anys, tenen l’oportunitat de participar en la confecció de les Ordenances de Policia i Bon Govern, les quals s’actualitzaran amb la finalitat de promoure i incentivar la bona convivència entre els veïns i veïnes.

Com ha explicat la tinent d’alcaldia de #DeltebreTerritori, Libia Franch, “durant aquests darrers mesos hem estat treballant en una actualització i renovació de les ordenances a partir de les mancances detectades i també de l’aportació que la ciutadania ens ha anat efectuant aquests últims anys. Una vegada amb aquest primer document finalitzat, volem que la ciutadania pugui decidir qüestions que entenem que són rellevants per al foment del bon veïnatge”. La darrera vegada que es van actualitzar les ordenances de forma general va ser l’any 2017.

En total, en el qüestionari hi ha una vintena de preguntes relacionades amb la tipologia de les sancions, la reincidència, la regulació dels patinets elèctrics, la velocitat i els sorolls, la possible instal·lació de càmeres de videovigilància als accessos i sortides del municipi, etc. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “un municipi es construeix i mira al futur amb la participació de la ciutadania. Per aquest motiu, aquest procés ens ha de permetre conèixer l’opinió dels veïns i veïnes en aquelles qüestions sensibles de present, però també en aquelles qüestions que determinen l’horitzó de Deltebre”.

La ciutadania podrà donar la seva opinió a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre. També mitjançant diferents espais físics fixos i mòbils. D’aquesta manera, des d’avui i fins al 24 de juliol, hi haurà urnes fixes a l’Ajuntament de Deltebre, al Centre Esportiu del Delta, al Centre Cultural del Delta i al Consell de Riumar. També es visitarà, amb urnes mòbils, localitzacions concretes com els casals de jubilats, el Molí dels Mirons, el Mercat de Jesús i Maria, la plaça del Barracot o el Mercat de La Cava, des d’on s’ha dut a terme la roda de premsa de presentació d’aquesta iniciativa.

El regidor de Defensa del Territori, Ensenyament, Joventut i Participació, Jordi Bertomeu, ha assenyalat que “hem dissenyat aquest model de participació amb la finalitat de poder arribar al màxim nombre de gent possible i facilitar que tothom qui vulgui pugui participar en el  procés que estem duent a terme”. Bertomeu ha afegit que “la transparència i la participació són senyals d’identitat del Govern municipal”.

Per accedir a la votació només s’haurà d’incloure el número de DNI, el qual posteriorment es vincularà i, per tant, es validarà al padró municipal per així poder comptabilitzar les respostes. El formulari ja es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre: www.deltebre.cat.

Darreres notícies