Imatge

Més de 700 joves participen en la confecció del nou Pla Local de la Joventut de Deltebre

El plenari d’aquest mes de juliol de l’Ajuntament de Deltebre debatrà diferents qüestions de present i de futur del municipi. Una d’elles serà la presentació del Pla Local de Joventut 2024-2028, el qual neix a partir de la participació ciutadana de més de 700 alumnes de l’institut de Deltebre, de la revisió del pla anterior, i de l’anàlisi i promoció de la Comissió #DeltebreJove.

El Pla contempla fins a 93 accions desplegades en els àmbits del benestar, la formació, l’ocupació, l’habitatge, l’emprenedoria, l’oci i la cohesió social, i la sostenibilitat. En tot cas, tal com ha detallat el regidor de Defensa del Territori, Ensenyament, Joventut i Participació, Jordi Bertomeu, hem estat treballant “per definir un document que doni resposta a les necessitats i inquietuds del jovent, i que aporti les eines i els recursos necessaris per al desplegament de les accions i de les polítiques de joventut”.

En aquesta línia, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha subratllat que “l’Arrossera esdevindrà el centre neuràlgic i d’acció del Pla Local de la Joventut. Esdevindrà el punt de trobada i de dinamització de la suma de les actuacions plantejades en un full de ruta que ha de permetre empoderar el jove i potenciar el talent i la innovació”. És a l’Arrossera on, durant el primer trimestre de l’any vinent, s’implantarà el Servei d’Informació Juvenil.

Soler ha aprofitat l’ocasió per agrair la implicació i el treball de la Comissió #DeltebreJove, la qual també ha estat present a la roda de premsa de presentació del Pla Local de la Joventut mitjançant la representació de tres dels seus membres.

Procés de participació

La confecció d’aquest Pla s’ha dut a terme mitjançant la col·laboració i l’aportació de 718 joves del municipi i de l’institut de Deltebre. En aquest sentit, el procés de participació es va distribuir en dues fases diferenciades. En la primera, es van efectuar tallers i enquestes per definir la base del document i les accions. I, en la segona fase, es van prioritzar cronològicament les diferents accions descrites en el Pla Local de la Joventut.

Totes les accions s’emmarquen en quatre objectius presents durant tot el document. En primer lloc, l’acompanyament per facilitar recursos i serveis a la joventut per garantir les mateixes oportunitats; en segon lloc, el foment de la participació en les activitats i la promoció de nous projectes i accions juvenils; en tercer lloc, l’oferiment d’activitats que impulsin la cohesió social i fomentin l’interès per la cultura; I, finalment, en quart lloc, el desenvolupament de programes que tinguin en compte la perspectiva de gènere i la mirada inclusiva.

Més enllà del torneig de Futbol Platja celebrat aquest mateix juliol, a curt termini el Pla projecta la constitució del Consell Assembleari #DeltebreJove, la posada en funcionament del Programa Orientat, que se relaciona amb l’orientació curricular del jovent, i la realització d’un curs per aprendre a sol·licitar l’ajudar per al lloguer d’habitatge.

El plenari se celebrarà el dijous 25 de juliol a la nit, a les 21.30 hores, i es podrà seguir en directe pels canals de difusió habituals que l’Ajuntament de Deltebre posa a l’abast de la ciutadania.

Darreres notícies