PuntsPlenari

El govern portarà al plenari unes ordenances fiscals aplicant que “qui menys pugui, menys pagui”

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre votarà demà la nova proposta d’ordenances fiscals duta a terme pel nou equip de govern. Una proposta d’ordenances que té en compte el context social i econòmic actual i que presenta ajuts compensatoris per a les famílies més desafavorides a partir d’unes noves bases socials.

Entre les novetats més rellevants d’aquestes ordenances, destaquen, per exemple, la nova tarifa de les escombraries que aquesta vegada, enlloc de tenir una quota fixa de 140€ per a tothom, oscil·larà entre 100 i 180 euros depenent del nombre d’habitants de la casa i dels seus metres quadrats. Així com també la incorporació d’una tarifa social per al consum d’aigua amb la qual les famílies més desafavorides pagaran molt menys, la rebaixa d’un 10% en les escombraries dels comerços i la inclusió d’una taxa pels habitatges desocupats i en construcció, i de salubritat pública per al tractament del mosquit.

Unes ordenances socials
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “per primera vegada a la història de l’Ajuntament de Deltebre es presenten unes ordenances fiscals que contemplen ajuts per a la ciutadania que més ho necessita en funció de les seves condicions econòmiques i socials. Ni pugem ni baixem tributs, el que fem és aplicar la premissa que qui menys pugui, menys pagui”. I és que, en el cas que les famílies no puguin fer front a diferents tributs essencials, es podran acollir a les noves bases socials. D’aquesta manera poder haver-hi famílies que, fins i tot, no acabin pagant certs tributs a causa de la seva situació econòmica.

Soler ha explicat que aquesta “és una mesura necessària que hem anat reclamant insistentment en els últims anys en què estava a l’oposició, no només per a ajudar a les persones més desafavorides sinó també per a impulsar l’economia del municipi”. Així doncs, per tal de complementar les ordenances, s’han creat les bases d’ajuts d’urgència social, les bases d’ajut social per als tributs locals, i les bases d’incentius a la dinamització econòmica i a la imatge de poble.

Complex esportiu municipal i proposta d’alcaldia per al dragatge

El plenari també portarà a la votació deixar sense efecte i tornar a iniciar la resolució del contracte que va comportar el tancament del complex esportiu municipal en l’anterior mandat. Això és degut a la caducitat de l’expedient per no haver-lo pogut notificar en temps i forma a finals de juliol a causa de la negativa dels grups de l’oposició de celebrar el plenari urgent per acabar el que l’anterior govern havia iniciat.

Per altra banda, el plenari també debatrà una proposta d’alcaldia que reclama  la realització d’actuacions urgents i també estructurals per al futur per posar fi a la problemàtica d’accés a la bocana del Riu Ebre. El secretari de la Confraria de Pescadors, Pascual Chacón, ha agraït “el suport de l’equip de govern en aquesta qüestió”. De fet, Chacón ha subratllat que “ja és hora que es faci cas de les nostres reclamacions i que es posi solució al problema que pateixen molts pescadors i les seves corresponents famílies del municipi de Deltebre”.

En el mateix plenari de demà, si s’escau, s’habilitarà una partida per a realitzar una acció d’urgència a la bocana.

Darreres notícies