DeltaFira i Mescla han superat totes les expectatives d’aquest cap de setmana. Una edició on s’han venut més de 67.000 degustacions, a falta del recompte final, i que deixa enrere les 27.000 degustacions venudes l’any 2022. La consolidació de la nova ubicació, vora al riu Ebre, i les diferents activitats i música programades durant aquest cap de setmana han estat claus per a entendre l’èxit d’una mostra que, any rere any, creix amb assistència i participació.
En el marc de la cloenda, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “estem davant d’unes xifres que són històriques i que mostren com, amb treball, esforç, i perseverança, Deltebre és imparable i podem fer possible allò que semblava impossible”. Soler ha recordat i realçat com a obra de Govern la recuperació de la DeltaFira, i la creació i l’impuls de Mescla per a projectar el bo i millor de Deltebre i del Delta de l’Ebre, i ha subratllat que “actualment la nostra és una fira de referència del territori, però també de país”.
DeltaFira i Mescla ham comptat amb més de 50 estands, la presència d’empreses del sector turístic i amb la participació de cuiners amb Estrella Michelin, i cuiners locals amb projecció. Més enllà de les demostracions de cuina, i de la segona nit de tapes, cada nit s’ha amenitzat amb música. Aquest diumenge, per exemple, la fira s’ha clos amb l’actuació de Joan Rovira, prèvia demostració de cuina dels germans Torres i de Rafel Muria.
En el moment de finalitzar el discurs, Soler ha assegurat que “ens posarem a programar i a treballar una futura edició de Mescla que ha de donar continuïtat al seu exponencial creixement i també ha de permetre donar cabuda a més estands, més activitats i més música”. Cal recordar que DeltaFira i Mescla s’organitzen en el marc de la celebració de la segregació de Deltebre. Finalment, Soler ha agraït a tota la gent que amb el seu treball i dedicació fa possible la celebració de DeltaFira i de Mescla.