La promoció del producte local i la dinamització de l’economia són dos dels principals objectius de la nova edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs que es duran a terme a Deltebre des del 6 de setembre fins al dia 22, i que compleixen enguany la seva tercera edició.
En total, són 14 els restaurants que participen en aquestes jornades oferint un ampli ventall de menús i de possibilitats. La regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha detallat que “amb la realització d’aquestes jornades volem posar en valor la gastronomia i la cuina de Deltebre”.
Més enllà de les jornades gastronòmiques, Deltebre també organitzarà les Festes de l’Arròs el cap de setmana del 13 al 15 de setembre a la Finca de Bombita. Enguany es tornarà a realitzar la Sega Escolar, amb la qual l’alumnat de sisè de primària dels centres escolars del municipi aprendran a segar de manera tradicional. En aquest cas, el tinent d’alcalde de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha afirmat que “volem que les Festes de l’Arròs tinguin també presència a les escoles del municipi i que els xiquets i xiquetes puguin conèixer, de primera mà, les nostres tradicions”.
Les Festes de l’Arròs seguiran amb el seu programa habitual amb la vuitena Trobada de Grups de Jota, que es celebrarà el dissabte dia 14, i el diumenge 15 amb representacions teatrals, cantada i ballada de jotes, exposicions de motos clàssiques, demostracions de pesca, torneig de lluita bac i mercadet artesanal. Com a novetat, les Festes de l’Arròs també inclouran una demostració de l’StrongMan de Deltebre, Joan Ferrer, amb el nom de “l’Home Camàlic”. Serra ha volgut agrair “la col·laboració de totes les entitats i persones que fan possible l’èxit, edició rere edició, de les Festes de l’Arròs”.
Els visitants de les Festes de l’Arròs també podran gaudir de la cuina típica de Deltebre i del Delta de l’Ebre amb els diferents restaurants que participaran a les Festes de l’Arròs.