Polítiques Socials

Polítiques Socials

En aquesta pàgina podreu consultar els diferents ajuts socials que l’Ajuntament de Deltebre posa al vostre abast per tal d’ajudar a les famílies i persones més necessitades del municipi. Al mateix temps, també us mostrem informació sobre la resta d’ajuts que podeu demanar, en el cas que es compleixin les condicions, mitjançant el serveis socials del Consell Comarcal del Baix Ebre i el seu equip de professionals presents a l’ajuntament.

Ajuts d’Urgència Social Aquesta prestació permet donar cobertura a la gent que més ho necessita a partir d’una situació de necessitat bàsica produïda per un fet puntual, extraordinari i no previst, que requereix una intervenció immediata del servei bàsic d’atenció social. Té per finalitat l’atenció de determinades situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques de subsistència en què es troben les persones que no disposen de recursos econòmics suficients per afrontar-les i no estan en condicions d’aconseguir-los o rebre’ls d’altres fonts.

Tots els ajuts, menys en els cas dels extraordinaris, han de ser aprovats mitjançant un informe social realitzat pels treballadors socials que treballen a l’Ajuntament de Deltebre.

Consulta les bases a partir d’aquest enllaç

Subvencions per a obres d’arranjament a l’interior dels habitatges per a les persones grans Consulta les bases a partir d‘aquest enllaç

Altres ajuts Tots els municipis menors de 20.000 habitants disposen d’un ampli conjunt d’ajudes i de prestacions mitjançant els serveis socials del Consell Comarcal del Baix Ebre. En aquest sentit, entre els serveis i les ajudes més sol·licitades destaquen: el Servei d’Ajuda a Domicili, el Servei de Teleassistència, el Servei de Transport Adaptat, el Tiquet Fresc, les Beques de Menjador, els Ajuts Individuals de Transport Escolar, etc. Per a sol·licitar qualsevol d’aquestes ajudes us heu de dirigir a l’equip de professionals de serveis socials que hi ha a la planta primera de l’Ajuntament de Deltebre.

Si voleu consultar més informació sobre aquestes ajudes premeu aquí o bé dirigiu-vos als professionals de serveis socials presents a l’Ajuntament de Deltebre

Infància i Adolescència L’ens comarcal del Baix Ebre també té cura i una especial cautela amb l’atenció d’infants i adolescents en situacions de risc social i desemparament. D’altra banda, també ofereix informació i assessorament a les persones interessades en col•laborar, acollir i adoptar un infant. Si voleu consultar més informació sobre aquest servei premeu aquí o bé dirigiu-vos als professionals de serveis socials presents a l’Ajuntament de Deltebre

SIAD Baix Ebre Mitjançant també l’ens comarcal del Baix Ebre, l’Ajuntament de Deltebre disposa d’un Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Així doncs, amb aquest servei les dones de Deltebre disposen d’informació, atenció, orientació i assessorament en l’àmbit jurídic, psicològic i social. Per a sol·licitar aquest servei us heu de dirigir a l’equip de professionals de serveis socials que hi ha a la planta primera de l’Ajuntament de Deltebre.