Protecció Civil

Protecció Civil

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de Deltebre és una unitat, sense ànim de lucre, integrada per voluntaris que comparteixen la passió i les ganes d’ajudar al municipi i als seus ciutadans i ciutadanes. Les seves funcions principals són la prevenció, vigilància i control en els actes públics que l’Ajuntament requereixi. A continuació, podeu conèixer millor l’AVPC de la mà de la seva presidenta, Llum Torrent.

L’AVPC és una entitat que neix, l’any 2013, de la vocació del servei públic gràcies als voluntaris que col·laboren activament al municipi. Actualment, l’equip compta amb vuit membres: Llum Torrent, Arturo Pons, Anna Subirats, Juan Pablo Escriba, Lara Fabra, Glòria Bertomeu, Marcos Mestre i Adrià Andreu.

Vigilància, prevenció, control en actes públics… L’Associació té unes funcions ben establertes que reforcen, però no substitueixen, les de la Policia Local, com ara la realització de campanyes de sensibilització a la població sobre riscos que els hi pugui afectar, a més del suport en l’elaboració de la implantació i/o manteniment de Plans de Protecció Civil Municipal que dugui a terme l’administració. Tenint en compte que el municipi de Deltebre és molt actiu, la presència de l’AVPC arriba a quantificar-se en 36 actes, entre els que promouen tant l’Ajuntament com les associacions del poble, a banda dels actes on es col·labora en altres municipis, com ara Sant Jaume d’Enveja o Camarles.

En només set anys, les Terres de l’Ebre han passat de tenir sis a tenir onze Associacions de Voluntaris de Protecció Civil. El paper de les AVPC és cada vegada més palpable a tota Catalunya, motiu que ha donat lloc a la Nova Federació de Comarques i Subcomarques a Catalunya (NFCSAVPC), de la qual en forma part l’AVPC Deltebre. Aquesta federació té per objectiu informar, assessorar i ajudar a les AVPC de Catalunya.

El municipi no para de créixer, amb totes les responsabilitats que això comporta a l’Associació. Per formar-ne part cal realitzar un curs específic i ser aprovat al ple de l’Ajuntament. Així que, si ets major d’edat i tens temps lliure i ganes de col·laborar amb el municipi, fes-te voluntari!