Imatge Plenari 1

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre decideix per unanimitat suspendre les Festes Majors

La preservació de la salut de la ciutadania, el context actual de la pandèmia amb les restriccions que s’allargaran durant tot l’estiu i la corresponent alteració del format habitual d’actes com els bous i les nits de ball han estat els factors preponderants del plenari municipal de l’Ajuntament de Deltebre per decidir, de manera conjunta entre tots els grups polítics, la suspensió de les Festes Majors per aquest any 2021.

Tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el marc del plenari municipal, “durant tots aquests dies han estat moltes les persones i entitats que ens han mostrat la seva inquietud davant la possible realització de les Festes Majors, i demanant-vos valentia per a prendre decisions que demanen sortir de la inèrcia. I justament això és el que hem fet al plenari municipal, prendre decisions posant a les persones de Deltebre al centre de tot i pensant amb la seva salut”.

Soler també ha explicat que aquesta decisió s’ha pres de manera acordada per la Junta de Portaveus i havent consultat a les diferents entitats implicades amb l’organització de les Festes Majors de Deltebre, com és el cas, entre d’altres, la Comissió de Festes, la Comissió de Bous o la Penya Taurina La Divisa. També s’ha acordat amb el Club Deportiu La Cava, organitzador de les Festes Majors de Sant Roc. L’alcalde ha agraït el treball realitzat per la pròpia àrea de #DeltebreActiu i la regidoria de Festes, així com per les entitats promotores i col·laboradores per l’esforç en preparar la programació i anar-la adaptant progressivament en aquest context d’incertesa.

El portaveu d’ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “aquesta és una decisió de poble, coherent i sensata. Un acord que s’ha pres pensant amb les persones i tenint ben present a totes les famílies del nostre municipi que s’han vist o que es veuen afectades per la pandèmia”.

Per la seva banda, el representant del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha detallat que “aquesta és una decisió encertada, que compartim per una banda, des del punt de vista sanitari, i per altra banda, per la pèrdua de l’essència de la festa major que al nostre municipi és sinònim de germanor i de compartir”.

Les dades de la COVID-19 a Deltebre      
Des del dia 21 de juny fins aquest 28 de juliol, Deltebre suma més de 270 contagiats, dels quals una setantena segueixen actius. Molts més que si ho comparem en el darrer any, on agafant com a referència el mateix període només van haver-ho una desena de contagis al municipi i s’havien suspès igualment les Festes Majors. Pel que fa a la taxa de velocitat de propagació aquesta es situa en un 1,28 i la incidència acumulada dels darrers 7 dies s’eleva als 370 punts.

La decisió de la suspensió de les Festes Majors s’ha escenificat deixant damunt de la taula, amb els vots favorables de tots els partits, els punts que havien d’aprovar-se avui al plenari municipal relacionats amb la programació festiva.

Mocions debatudes al plenari municipal 
En el marc de la sessió plenària també s’han debatut les següents mocions, les dues presentades pel grup municipal d’ERC-Més Deltebre. La primera d’elles, per a la prevenció dels suïcidis, ha estat aprovada per unanimitat amb els vots favorables de totes les regidories. La segona, per a la creació d’ajuts al desplaçament i/o accés de l’alumnat a estudis superiors que ha estat votada en contra per Enlairem, i que ha tingut el vot favorable d’ERC i del PSC.

Darreres notícies