Archivo 12-12-15 11 44 24

Deltebre lliura els XXI Premis literaris Terra de Fang donant veu al moviment social ebrenc com a creador de cultura

Montserrat Espallargas, en Prosa, Miquel Reverté, en Poesia, Paula Mayoles, en Recerca, i Belinda Roca, en la categoria d’Autor Local, han estat els guanyadors de la vint-i-unena edició dels premis literaris Terra de Fang que organitza anualment l’Ajuntament de Deltebre.

L’acte de lliurament dels premis s’ha realitzat al Delta Hotel davant més de 250 persones que han omplert la sala d’actes preparada per a l’ocasió. En aquest entorn, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “els premis Terra de Fang tenen com a essència posar en valor el nostre estimat territori i impulsar i reafirmar la cultura de Deltebre”.

En aquest sentit, la clausura de l’acte ha comptat amb la intervenció dels portaveus de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs i Matilde Font, per tal de donar veu a aquest moviment social com a generador de cultura. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carme Franch, ha explicat que “la cultura, és una força viva que pren la direcció que les dones i els homes  del moment li volen donar.  El moviment social que genera la PDE, influeix en la cultura del nostre dia a dia, mos cohesiona com a ebrenques i ebrencs i mos dóna a conèixer a la resta del món.”

Les obres guanyadores
De les 119 obres que enguany s’han presentat a concurs, 60 corresponen a la modalitat de prosa, 58 en la modalitat de poesia i 1 en la modalitat de recerca. De totes aquestes, 2 corresponent a obres d’autors locals.

El premi de Prosa, dotat amb 1.000€, ha estat per a l’obra titulada El carrer dels dos cantons, de l’autora Montserrat Espallargas Barceló, de Terrassa; el premi de Poesia, amb 1.000€, s’ha concedit a l’obra titulada El desfici d’escriure, de l’autor Miquel Reverté Aguilar, de Sant Carles de la Ràpita.

El Premi de Recerca, també amb 1.000€, ha estat per a l’obra titulada Xica, calla que no sento res!, de l’autora Paula Mayoles Miralles, de Deltebre; I, finalment, el premi especial Autor Local, amb 500€, ha estat per a l’obra titulada Via Crucis, de l’autora Belinda Roca Navarro.

Pel que fa al concurs de cartells per anunciar el XXII Premi Literari Terra de Fang,  de les 13 obres presentades al certamen, l’obra guanyadora ha estat la d’Ariadna Cugat Zaragoza, de L’Aldea.

L’acte també ha comptat amb l’actuació del Conjunt Jove Instrumental de la S.M. Espiga d’Or. Cal destacar que aquests premis es realitzen anualment des què l’any 1994 els comencés a convocar l’Associació Cultural La Milotxa.

Darreres notícies