Captura de pantalla 2016-01-02 a les 14.49.49

L’Ajuntament de Deltebre i el Festival Deltebre Dansa enforteixen la seva relació

L’Ajuntament de Deltebre i el Festival Deltebre Dansa han presentat les primeres novetats de la dotzena edició del Festival internacional de dansa i  circ contemporani. Unes novetats que tenen com a finalitat principal consolidar i enfortir els lligams entre el municipi i l’esdeveniment.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Deltebre i el Festival Deltebre Dansa signaran, per primera vegada, un conveni de col·laboració. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “el Festival Deltebre Dansa és un atractiu de primer ordre per al municipi i, per tant, la voluntat de l’equip de govern és la de seguir col·laborant de manera activa amb el festival per tal que continuï sent una referència”. Així doncs, de cara a aquesta edició i tenint en compte els resultats dels pressupostos participatius, l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Deltebre s’incrementa en més d’un 50%.

Més enllà d’aquest acord de col·laboració, el Festival presenta altres novetats. La més important és la seva nova ubicació, al Parc del Riu, que permetrà que l’esdeveniment s’obri al riu Ebre. El director artístic del Festival, Roberto Olivan, ha explicat que “la nova ubicació és un canvi que ens fa molta il·lusió i és només una de les moltes novetats que podrem veure enguany, però que està vinculada a la intenció d’oferir un dels festivals d’arts escèniques més importants i d’excel·lència reconeguda a Europa i al món”.

De fet, aquest nou escenari es planteja com una estratègia per integrar encara més el Festival al centre de Deltebre. D’aquesta forma, els professionals de les arts escèniques, els artistes i els veïns i veïnes del municipi podran conviure més intensament durant aquestes dues setmanes, establint sinergies entre les persones i el paratge natural tan espectacular que ofereix l’entorn del riu.  Amb aquest objectiu, a la roda de premsa també han participat les entitats i associacions que cediran els seus espais per a la realització del festival.

La tinenta d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carme Franch, ha subratllat que “la convivència cultural que proporciona el festival, és una  font d’integració artística per a les persones que vivim a Deltebre i ha de servir per a solidificar l’essència artística de la gent de Deltebre, del delta de l’Ebre i de totes aquelles persones que ens visiten.  El que viu ara la ciutadania de Deltebre ha de ser el pòsit cultural de les generacions venidores, per tant, si Deltebre dansa, dansa Deltebre”.

Amb la nova ubicació, Deltebre Dansa es compondrà de dos espais: el de formació, on es trobaran les diverses carpes destinades a les classes per als participants professionals i amateurs, i la zona més lúdica, que es correspondrà a la carpa on cada nit es podrà gaudir d’una àmplia programació d’espectacles de qualitat en un entorn màgic. L’espai més lúdic comptarà també en una zona d’oci on hi haurà la possibilitat de menjar i beure alguna cosa, abans i desprès dels espectacles, i gaudir d’una mica de música en finalitzar.

Des del seu naixement, l’any 2004, el Festival ha evolucionat a passos de gegant. Gràcies a tot el suport rebut en cada edició, Deltebre Dansa ha passat de ser un petit taller només conegut en l’entorn professional de les arts escèniques a ser un dels millors festivals d’Europa reconegut amb el Segell Europeu d’Excel·lència EFFE 2015-2016, situant les Terres de l’Ebre i Deltebre en l’esfera internacional. En aquesta línia, l’any passat, el festival va tenir més de 10.000 espectadors. Ara el 2016 dóna una nova oportunitat per refermar el Festival, el territori i el municipi com a punt de referència artística i professional a escala internacional.

Darreres notícies