InteriorCR

Riumar disposarà d’un EAC i d’un Punt d’Informació Turística a partir de l’estiu

Riumar lluirà un nou equipament municipal amb la rehabilitació de l’edifici que dóna la benvinguda al nucli. Un equipament que, més enllà d’esdevenir la seu del Consell de Riumar, també serà un Espai d’Atenció Ciutadana amb l’objectiu de realitzar certs tràmits administratius que actualment només es poden efectuar al propi Ajuntament. Un servei que s’anirà desplegant de manera progressiva durant el mandat.

Alhora, la rehabilitació d’aquest equipament permetrà recuperar també el servei d’informació turística a Riumar que el principal nucli turístic del municipi havia perdut des de fa uns anys. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “en aquest espai s’atorgarà tota aquella informació que permetrà al turista gaudir d’una gran experiència durant la seva estada al nostre municipi i al nostre territori”.

Al mateix temps, aquest edifici contempla una oficina per als cossos de seguretat, punts operatius d’atenció municipal i una sala de reunions, a banda de la previsió d’altres serveis. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “la rehabilitació d’aquest edifici serà un gran pas endavant per al nucli de Riumar atès que a partir d’ara la ciutadania disposarà d’un espai d’atenció i, al mateix temps, de diferents serveis afegits que són necessaris per fomentar la seguretat i facilitar el dia a dia dels veïns, veïnes i turistes”.

El projecte d’obres, que té un cost de 35.000€, sortirà a licitació a partir d’aquest mateix divendres. La novetat és que aquesta és la primera obra que l’Ajuntament de Deltebre efectuarà a partir de l’Oficina Local de Contractació de manera que, i malgrat ser un contracte menor amb possibilitat d’adjudicació directa com s’havia anat fent a l’Ajuntament en aquests anys, totes les empreses municipals registrades al RELDE tindran l’oportunitat de presentar un pressupost per tal d’optar a les obres de rehabilitació de l’espai amb igualtat d’oportunitats i plena transparència.

Cal esmentar que aquest immoble formava part del patrimoni municipal però estava en ús per a la realització d’una activitat econòmica privada des de ja fa molts anys. A partir del procediment engegat per part de l’actual equip de govern, aquest equipament tornarà a ser d’ús públic. Alhora, el proper dimarts està previst que la CUTE aprovi la tramitació de modificació de l’espai de zona verda a zona d’equipaments ateses les gestions del govern.

Enguany, l’Ajuntament de Deltebre ha tornat a sol·licitar la subvenció que la Diputació de Tarragona atorga als municipis per tal de vetllar per la qualitat de les platges del territori. Una subvenció prevista del voltant de 18.000€ i que l’any anterior, malgrat estar prevista al pressupost, no es va sol·licitar per part de l’anterior govern deixant perdre aquest import i creant un greuge i un forat econòmic pressupostari.

Darreres notícies