Deltebre enceta els actes d’estiu amb unes renovades Festes de l’Arròs que es celebraran a la Finca de Bombita

7 de Juny de 2016

El proper cap de setmana del 17 al 19 de juny Deltebre celebrarà la Festa de la Plantada que enguany, com a principals novetats, amplia la seva programació i estrena ubicació, ja que es trasllada a un espai de domini públic: la Finca de Bombita.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des de l’equip de govern hem plantejat unes festes plenament renovades amb la finalitat d’obrir aquesta celebració a la ciutadania de Deltebre i no només als visitants”. Així doncs, si abans les festes es concentraven en un dia, enguany aquestes duraran tot el cap de setmana amb un programa d’activitats complet per a tots els públics i que compta amb la col·laboració de diferents entitats i associacions del municipi.

A més, aquesta edició es celebrarà a la Finca de Bombita una vegada aconseguits els permisos del ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, alhora propietari de la finca, i de la Generalitat de Catalunya després de les gestions de l’equip de govern. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha agraït la predisposició de les dues administracions competents i ha explicat que “per primera vegada, aquestes festes no es celebraran en una finca privada en promoció d’un negoci particular i sense cap tipus de lliure concurrència, sinó en un espai públic, privilegiat i emblemàtic al Delta de l’Ebre com és la Finca de Bombita”.

El programa
El tinent d’alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, ha explicat que “en aquestes festes volem anar un pas més enllà del que s’havia fet habitualment i volem representar les feines tradicionals i com aquestes han anat evolucionant fins al dia d’avui”. Així, el tret de sortida tindrà lloc el divendres, 17 de juny, a partir de les 20h amb la inauguració oficial i un concert a càrrec de Pep Gimeno Botifarra, Silvia Ampolla i Miquel Gil.

A l’endemà, dissabte, durant tot el dia, la ciutadania podrà gaudir d’un farcit programa d’activitats com, per exemple, visites guiades a la finca (a peu, en bicicleta o amb carruatge), mercadet artesanal, demostració de tirar el rall i jocs tradicionals. Per la tarda, hi haurà xerrades i la projecció d’un documental sobre el cicle de l’arròs. Finalment, el diumenge 19 serà el dia de la plantada. Així, a partir de les 11 del matí, tindrà lloc la demostració de les tasques tradicionals del plantar dividides en tres etapes. A l’igual que el dia abans, també hi haurà mercadet artesanal i de productes típics acompanyat d’una trobada d’instagramers.

A més, des de l’esmorzar i durant la resta del dia, restaurants i pastisseries del municipi associats a la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre cuinaran plats típics i dolços del nostre territori que la ciutadania podrà degustar amb la prèvia compra de tiquets.

Podeu veure el programa aquí

Nova marca turística
L’equip de govern també ha presentat la nova marca turística de Deltebre. En aquest sentit, Atracció Natural és l’eslògan que acompanya el logotip amb la finalitat, tal i com ha detallat la tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic, Anna Giménez, de “definir l’atracció que sorgeix de forma natural entre el visitant i el nostre municipi”. Tal i com ha detallat Giménez, l’eslògan queda integrat en el logotip, adoptant el seu color, per “generar en el seu conjunt una imatge forta, moderna i amb personalitat, que defineixi el caràcter turístic de Deltebre”.

La identitat visual de la nova marca turística, Deltebre, atracció natural, integra dos elements: logotip i eslògan. D’una banda, el logotip és la representació verbal de Deltebre, fusionat amb la silueta del Delta a l’última lletra. D’altra banda, el color blau verdós és una analogia directa al color atemporal de Deltebre.

Els comentaris estan tancats.