Inauguració

Deltebre acull la Federació d’Entitats Socials de les TE per donar servei als col·lectius afectats per malalties específiques i discapacitats

Amb la finalitat de donar servei als ciutadans i ciutadanes del municipi, i de les poblacions veïnes, afectats per malalties específiques com són el cas, per exemple, de l’Alzheimer o el Parkinson, l’Ajuntament de Deltebre ha inaugurat l’Espai d’Entitats Socials de les Terres de l’Ebre. Un servei que es prestarà a l’Espai Assistencial Dr. Joan Santigosa i que permetrà facilitar, millorar i controlar l’assistència als malalts i discapacitats per mantenir una qualitat de vida digne.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “amb la posada en funcionament d’aquest espai el municipi fa un pas endavant en la millora de l’atenció a les persones i un pas endavant en la seva condició de capitalitat del Delta de l’Ebre”. De fet, l’alcalde ha afegit que “a partir d’ara la ciutadania de Deltebre disposarà d’un espai fixe per rebre els tractaments necessaris per la seva malaltia de manera que això suposarà un guany important per a la seva qualitat de vida”. Així, la Federació d’Entitats Socials prestarà els seus serveis a Deltebre, amb un mínim de 20 hores setmanals, de manera que els pacients no s’hauran de desplaçar a Tortosa per a rebre el tractament o al diferents locals d’entitats o associacions del municipi que acollien, voluntàriament, aquest servei.

El president de la Federació d’Entitats Socials, Pere Cabanes, ha agraït la implicació de l’equip de govern en aquest projecte i ha explicat que “la inauguració d’aquesta nova seu ens permetrà continuar treballant per tal de prestar un servei més proper i seguir investigant per obtenir un millor coneixement i estudi d’aquestes problemàtiques que afecten a les persones”.

Per aconseguir aquest objectiu, l’Ajuntament de Deltebre ha cedit a la Federació un sector de l’Espai Assistencial Dr. Joan Santigosa durant els propers 5 anys. La regidora d’Atenció a les Persones, Lluïsa Ventura, ha manifestat que “des de l’Ajuntament continuarem treballant en la línia d’estar al costat de les persones i, en especial, estar al costat d’aquelles famílies que més ho necessiten”. Aquest servei es començarà a prestar a Deltebre a partir de la propera setmana.

La Federació d’Entitats Socials de Terres de l’Ebre és una entitat creada per tal de donar suport i compartir recursos amb les associacions del territori per tal que puguin desenvolupar les seves activitats de forma conjunta i créixer conjuntament. Actualment, està conformada per l’Associació de Familiars d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre (AFATE), l’Associació de Parkinson de les Terres de l’Ebre (APTE), l’Associació de Minusvàlids de les Terres de l’Ebre (AMITE),  l’Associació de Trastorns de l’Aspectre Autista de les Terres de l’Ebre (ATEATE), l’Associació d’Esclerosis Múltiple de les Terres de l’Ebre (AEMTE), l’Associació Poco Poco i l’Associació de Fibromiàlgia, Síndrome Químic Múltiple i Fatiga Crònica. A la inauguració han assistit els presidents i representants de les diferents associacions que conformen la Fundació.

Amb la Federació d’Entitats Socials, es completa l’Espai Assistencial Dr. Joan Santigosa que, a hores d’ara, també disposava del servei de rehabilitació i era la seu de la nova base d’ambulàncies de Deltebre.

Darreres notícies