RIumarPOrt

L’Ajuntament de Deltebre i la Generalitat de Catalunya inicien el projecte d’ampliació del Port de Riumar

Amb la finalitat de donar resposta a la constant demanda de nous punts d’amarratge per a les embarcacions i impulsar el sector turístic, l’Ajuntament de Deltebre i la Generalitat de Catalunya han signat el conveni de col·laboració per a la redacció del Pla Especial d’Ampliació del Port Pesquer i Esportiu de Deltebre. Amb aquest projecte d’ampliació, el port es preveu que disposi al voltant de 350 amarratges enlloc dels 150 punts que actualment es disposen i que ja estan plena ocupació.
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “la d’avui és una bona i gran notícia per al desenvolupament del sector turístic a Deltebre i del conjunt del territori”. En aquesta línia, Soler ha destacat que “la futura ampliació del port, conjuntament amb altres actuacions com ha de ser el cas del dragatge de la bocana, ha de permetre que Deltebre faci un impuls rellevant atès que aquesta acció dinamitzarà l’economia del municipi”.
L’alcalde ha realitzat aquestes declaracions en el marc de l’acte de signatura, realitzat al mateix port i el qual ha servit per a explicar al públic assistent els detalls del projecte. Més enllà del propi alcalde, l’acte també ha comptat amb la participació dels regidors del consistori, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, el president del Consell de Riumar, Eutimio Mauri, i membres del mateix consell i presidents d’entitats i associacions del sector turístic.
En aquets sentit, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha explicat que “amb l’inici d’aquest projecte donem resposta a una de les constants demandes de l’Ajuntament de Deltebre per tal que el municipi de Deltebre faci un pas endavant en la seva aposta pel sector turístic, i en especial per la navegació fluvial, i també per a l’impuls de la seva economia”.
El port pesquer i esportiu de Deltebre es va finalitzar l’any 2003 i, deu anys després, el 2013, es va dur a terme una reordenació que va permetre reubicar el sector pesquer i incorporar uns pantalans per ampliar fins a 120 les embarcacions. Al mateix temps, en el transcurs de la seva visita a Deltebre, el secretari ha explicat el projecte de la nova rotonda que s’ubicarà prop de les instal·lacions del Camp Nou i que es licitarà a finals d’aquest any, així com també s’ha compromès a impulsar solucions efectives per tal d’evitar accidents al creuament del carrer Pintor Sorolla i a cedir els espais dels baixos dels Pont del Passador.
Mercadet a Riumar
En la mateixa línia d’impuls de Deltebre i del nucli de Riumar, aquesta tarda es realitzarà un mercat a Riumar que tindrà continuïtat, cada dissabte, durant el transcurs de l’estiu. De fet, aquesta és una de les més de 50 accions que es van presentar al catàleg “L’Estiu sense filtres” i que tenen per finalitat oferir activitats per als veïns del municipi i per als turistes que visiten Deltebre.
Darreres notícies