IMG_1471

El plenari aprova per unanimitat els criteris i objectius del POUM de Deltebre

La sessió plenària del mes de febrer ha estat centrada en l’aprovació per unanimitat dels criteris i objectius del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Un pas endavant, per tant, en la confecció del POUM, que la setmana vinent agafarà més impuls amb l’inici de les trobades de participació ciutadana en els diferents nuclis i àmbits del municipi.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “amb aquest POUM cerquem donar resposta i solució a les problemàtiques urbanístiques del municipi i de la ciutadania”. Per aquest motiu, Soler ha explicat que “aquest document s’allunya de grans projectes i s’atansa a la realitat del municipi”. De fet, l’alcalde ha recordat que Deltebre es regeix encara per unes normes urbanístiques aprovades l’any 1995.

A partir d’ara, l’equip redactor del POUM, configurat per la direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme iniciarà la redacció del projecte inicial. Una redacció que anirà en paral·lel en el procés de participació ciutadana per tal de copsar les inquietuds generals dels veïns i veïnes en el futur del municipi.

El portaveu de Compromís d’Esquerres, José Emilio Bertomeu, ha mostrat “el seu total suport al POUM i al document atès que s’encamina en la línia de donar solució a les necessitats de la població”. En la mateixa línia, el representant d’ERC, Gervasi Aspa, també ha mostrat el suport al document atès que “aquesta és només una base per poder treballar i hem de confiar en que aquesta aporti benefici econòmic a la població ja que som singulars però amb molta potencialitat” .

Pel que fa al portaveu del PP, Tomàs Castells, ha subratllat que “coincidim en la necessitat de solventar els problemes veïnals, però creiem que falta definir les línies mestres del poble que volem”. Finalment, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha votat a favor ja que “estem d’acord amb aquesta fase del planejament i volem que s’iniciï el procés de participació ciutadana i que tothom digui la seva”

Els veïns i veïnes ja han començat a aportar la seva opinió per a dibuixar el Deltebre del futur, mitjançant enquestes i un mapa interactiu de localització, a través de la plana web www.deltebrefutur.cat, i també mitjançant reunions sectorials. A partir d’aquest mes es duran a terme trobades veïnals i altres accions per fomentar la participació.

Darreres notícies