L’Ajuntament de Deltebre lamenta la desestimació del projecte LIFE CoastPlan

9 de març de 2017

El comitè avaluador dels fons Life ha denegat el projecte Life 2016 NBS Coastplan, valorat en 2,5M€, que tenia per finalitat principal disminuir el retrocés de la línia de la costa al Delta de l’Ebre a partir de l’anàlisi i una prova pilot a la costa de Deltebre.

Aquest projecte comptava amb un ampli suport atès que, sota la coordinació de l’IRTA, entre d’altres, hi participava directament l’Ajuntament de Deltebre, el Departament de Territori i Sostenibilitat, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha mostrat la seva “decepció” davant d’aquesta decisió atès que aquest projecte comptava amb un consens ampli. En tot cas, Soler ha manifestat que “malgrat que des del comitè avaluador no s’ha cregut oportuna l’aprovació d’aquest projecte, seguirem cercant altres vies, a curt i llarg termini, que ens permetin avançar en la implementació de solucions per frenar la regressió que sofreix el Delta de l’Ebre i, en especial, el municipi de Deltebre”. De fet, cada any, la costa de Deltebre sofreix una erosió de 5,5 metres de mitjana. És per això que l’alcalde, un cop més, ha reclamat mesures urgents i un pla d’acció consensuat a mig i llarg termini que es desenvolupi amb la inversió i priorització del govern de l’Estat i el govern de la Generalitat. Segons l’alcalde, “el Delta no pot seguir sofrint més la inactivitat pública històrica per contenir la seva línia de costa”.

En total, el projecte no ha assolit la quantificació necessària per emmarcar-se dintre de la línia d’ajuts Life. El comitè avaluador ha enviat un informe on detalla les diferents qüestions tècniques que argumenten la seva decisió. Així, entre altres factors, es requereix una major concreció en la vessant tècnica de definició d’indicadors, metodologia i objectius.

Els comentaris estan tancats.

X