Deltebre commemora els 40 anys del municipi amb DeltaFira i Mescla

9 de maig de 2017

El municipi de Deltebre viurà el cap de setmana del 19 al 21 de maig una nova edició de la DeltaFira i de Mescla, la mostra de gastronomia de les Terres de l’Ebre. Tres dies d’activitat frenètica amb la qual el municipi celebrarà els 40 anys de la seva segregació amb actes pensats per a tota la ciutadania.

Per aquest motiu, Deltafira estarà dividida en cinc eixos diferents: el gastronòmic amb la mostra Mescla, el comercial, el cultural, el lúdic i l’institucional. Per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, enguany “es donarà un nou impuls a la Deltafira de manera que es consolidarà el model de fira que ja vam treballar i presentar l’any anterior”.

Aquest model aposta, segons ha explicat l’alcalde de Deltebre, en “posar en valor els atractius del nostre municipi i del territori de manera que puguem dinamitzar l’economia municipal”. I és justament en aquest marc que es presenta la mostra de gastronomia Mescla. Enguany, a banda de les degustacions, maridatges, xerrades, cates i cuina en directe, s’incorporen novetats com és el cas de la Nit de Mescla, un sopar elaborat pel cuiner Fran López, que estarà acompanyat amb música de fons.

Un dels plats estrella de Mescla serà el Show Cooking amb les estrelles Michelin Jeroni Castell, Fran López i Vicent Guimerà que realitzaran conjuntament una demostració de cuina en directe, així com també la participació d’Arnau Bel, concursant del programa televisiu de Masterchef Junior.

La tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha detallat que “amb Mescla volem confluir i donar a conèixer als visitants el bo i millor del territori amb la participació de restauradors, productors, elaboradors, empreses de turisme actiu i experiencial”. A hores d’ara, entre DeltaFira i Mescla, ja hi ha més de 40 estants confirmats.

Enguany tots els actes s’ubicaran a la Plaça Vint de Maig i al recinte firal amb dues grans carpes. El regidor de Seguretat i Mobilitat, i Acció Comercial, Francisco Castro, ha explicat que “amb aquesta decisió volem centralitzar la fira i que la ciutadania pugui trobar, en una mateixa zona, totes les activitats que es durant a terme durant els tres dies”.

Un documental inèdit per celebrar els 40 anys
Des de l’Ajuntament de Deltebre s’està organitzant un acte institucional per commemorar els 40 anys. Aquest tindrà lloc el proper 20 de maig, que es just el dia de l’aniversari de la segregació, i comptarà amb la presència de la portaveu del Govern i consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté. Durant el transcurs de l’esdeveniment es donarà a conèixer un documental inèdit que relatarà la història de Deltebre a partir d’entrevistes amb els seus protagonistes.

Com els altres anys, el programa comptarà també amb la nit de gala dels quintos i quintes del 1999, i altres activitats de sector primari com exhibició de gossos de mostra i d’atura, entre d’altres. El programa complet es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Deltebre o al nou web de www.mescla.cat.

Els comentaris estan tancats.

X