El plenari aprova un pressupost centrat amb la Imatge de Poble, la Revalorització Econòmica i les Polítiques Socials

5 de desembre de 2017

La sessió plenària de l’Ajuntament de Deltebre del mes de desembre ha estat clarament marcada per l’aprovació del pressupost de la corporació per al vinent exercici. El pressupost, un 20% superior respecte l’any anterior, ascendeix a 17.067.000€ i ha estat aprovat amb els vots favorables del PDeCAT (8), les abstencions de CE – Socialistes per Deltebre (4), ERC (1) i PP (1). La CUP (1) ha votat en contra.

Tal com va detallar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en roda de premsa en la presentació de la proposta d’aquest full de ruta econòmica, aquests pressupostos “s’encaminen en la línia de millorar la imatge de poble i reforçar les línies d’actuació del mandat del govern de manera que puguem seguir duent a terme les actuacions que vam detallar en les darreres eleccions municipals”  

A la partida d’Imatge de Poble, entre manteniment i inversions, es destinen gairebé 6.000.000€. Així, es vol posar èmfasi la neteja del casc urbà, del manteniment de zones verdes, de la neteja de platges, la neteja de desaigües, així com també amb inversions com l’arranjament de diferents carrers, l’adequació de l’espai de Mobles Delta, el soterrament de línies elèctriques, la construcció de la rotonda del carrer Girona, la finalització de l’enllumenat del Passeig del Riu, l’ampliació del cementiri, etc.

A banda, també cal destacar les obres d’adequació del Complex Esportiu Municipal que ascendiran a gairebé 700.000€, l’acabament del Pavelló Fluvial, un centre d’exposicions que complementi  el centre cultural de la Biblioteca Delta de l’Ebre i les obres de Riumar en la seva tercera fase, entre d’altres. Finalment, aquest pressupost, i seguint la línia del mandat del govern actual, continuen enfortint totes aquelles actuacions que ajuden a impulsar l’economia del municipi, les polítiques socials i les accions que permeten enlairar Deltebre.

Per a realitzar totes aquestes actuacions, es preveu un préstec de 650.000€. Tanmateix, tot i que finalment aquest s’acabi materialitzant, això no impedirà que l’endeutament de l’administració segueixi disminuint. D’aquesta manera, es preveu que la ràtio d’endeutament sigui del 58.22%, gairebé un 30% menys que a l’any 2015 i molt per sota de la ràtio d’endeutament legal que es pot arribar a situar al 110%.

Les reaccions dels portaveus
La representant de CE- Socialistes per Deltebre, Iolanda Gil, ha explicat que “estem davant d’uns pressupostos força treballats, tot i això la nostra postura serà la d’abstenció”. El portaveu del Partit Popular, Tomàs Castells, ha explicat la seva abstenció, entre d’altres motius,  “per invertir més diners en el Complex Esportiu Municipal atès que a hores d’ara encara no sabem com finalitzarà tot el procés judicial al qual està endinsat l’Ajuntament de Deltebre”. El propi Castells també ha posat en dubte la inversió prevista per a l’adequació de l’antic espai de Mobles Delta atès que a hores d’ara aquest terreny pertany a un propietari.

El portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, ha manifestat que “estan d’acord amb la majoria de punts d’aquest pressupost”. Tot i això, la seva abstenció s’ha argumentat a partir de la seva contrarietat a dotar una partida de 200.000 per a la compra de terrenys i ha proposat emfatitzar en la campanya de sensibilització per evitar que els gossos vagin solts pels carrers i l’adequació del centre comercial de La Cava.

Finalment, la representant de la CUP, Dayana Santiago, ha explicat la seva postura en contra rebutjant, entre d’altres qüestions,  “la creació de nous equipaments sense estudi de viabilitat”. Santiago també ha apostat per reclamar “campanyes de sensibilització enlloc multar als veïns i veïnes”.

El plenari també ha aprovat les bases que regeixen els ajuts als tributs socials i a les urgències socials, que ajuden a més de 300 famílies cada any, les bases d’ajut a la dinamització econòmica i ocupacional, i les bases de subvencions a les entitats i associacions del municipi.

Els comentaris estan tancats.

X