L’Ajuntament de Deltebre urbanitzarà 6 carrers durant aquest any 2018

17 de gener de 2018

El carrer Cambra i el carrer Emperador Carles V seran les primeres vies públiques que s’arranjaran aquest 2018 a partir del procés de participació ciutadana realitzat amb els veïns i veïnes dels dos carrers, i mitjançant l’aprovació de les contribucions especials que s’ha dut a terme en el plenari del mes de gener per part del Partit Demòcrata, Compromís d’Esquerres, Partit Popular i l’abstenció d’Esquerra Republicana i la CUP.

Durant els mesos d’estiu, l’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre va convocar als veïns i veïnes dels dos carrers, i d’altres vies del municipi, per tal que aquests seleccionessin el projecte d’arranjament que volien per al seu carrer previ pagament de contribucions especials. En el cas del carrer Cambra, un 59% dels participants van votar favorablement a la proposta d’urbanització del carrer que ascendeix a un total 321.000€. En el cas del carrer Emperador Carles V, l’aprovació per part dels participants va ascendir fins al 67% i el preu del projecte té un cost de 237.000€. A banda d’oferir diferents possibilitats d’adequació dels dos carrers, cadascuna amb diferents preus d’execució, els veïns i veïnes també podien escollir la possibilitat de no urbanitzar el carrer si així ho consideraven.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha esmentat que “en el transcurs d’aquest any 2018 es realitzarà la urbanització de, com a mínim, 6 carrers municipals i, el dos que tot just aprovem avui, tan sols són el primer pas per continuar enfortint la imatge del nostre municipi”. De fet, està previst que al proper plenari del mes de febrer s’elevi a aprovació del ple les contribucions especials de quatre carrers més.

Tant Compromís d’Esquerres com el Partit Popular han valorat positivament que la ciutadania hagi pogut decidir i per aquest motiu han donat suport a la proposta de l’equip de govern. En el cas de la CUP, la portaveu, Dayana Santiago, ha detallat que “aquest no és l’estil de participació ciutadana que nosaltres aplicaríem i, per aquest motiu, ens abstindrem”.

Està previst que, una vegada realitzat el tràmit d’aprovació de les contribucions especials, les obres d’urbanització d’aquests dos carrers s’iniciïn durant el segon trimestre d’aquest any.

Els comentaris estan tancats.

X