20180206_170804

Deltebre estrena nova seu per al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP)

L’Ajuntament de Deltebre ha adaptat un equipament municipal per al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, anomenat abreviadament CDIAP, per tal que segueixi duent a terme la seva tasca d’atenció als infants necessitats del municipi i de la resta de poblacions del territori i, al mateix temps, donar compliment a un dels 34 expedients desfavorables de l’auditoria.

Segons aquest expedient, l’antic equipament, de propietat privada, va ser llogat al maig de 2015, just dies abans de les eleccions municipals, sense respectar els criteris de lliure concurrència i ascendint a un valor contractual de 236.000€ durant 10 anys. Aquest import no inclou ni manteniment ni subministraments però si unes despeses d’arranjament previstes en el mateix contracte per quasi 40.000€. L’import total del valor del contracte es preveia distribuir en 171.000€ a càrrec de l’Ajuntament i 65.000€ a càrrec de la Fundació Privada Mercè Pla, la fundació que gestiona el centre de Deltebre.

A més a més, l’acord signat per l’anterior govern també detalla que, si és el cas que l’Ajuntament rescindeix el contracte, com així ha estat, l’administració estarà obligada a pagar 350€ cada mes al propietari durant aquests 10 anys.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “amb la posada en funcionament d’aquest nou centre posem punt i final a un contracte exclusiu abans de les eleccions municipals, amb informe desfavorable de l’auditoria, i que suposava una factura de 1.967€ mensuals per als veïns i veïnes”. Soler ha remarcat que “en cap cas s’entenia, amb l’ampli ventall d’equipaments municipals que disposa l’Ajuntament de Deltebre, l’opció d’un lloguer a 10 anys d’un local privat”. Així, tal com ha remarcat Soler, “tal com vam esmentar, la millor solució per ubicar el CDIAP era adequar un dels equipaments públics existents, un fet que suposa una despesa menor a la del valor contractual signat”.

Així, l’adequació d’aquest nou equipament, situat al carrer Ramon i Cajal número 19, ha tingut un cost del voltant de 42.000€ i presenta una superfície útil de 195m2 entre els tres despatxos d’atenció personalitzada, dos sales polivalents, la sala de fisioteràpia, la sala de reunions, un patí intern, un magatzem i els corresponents lavabos. La regidora d’Hisenda, Transparència i Atenció a les Persones, Lluïsa Ventura, ha explicat que “amb aquest nou equipament, més gran que l’anterior, els usuaris podran rebre una millor atenció i el professionals podran gaudir d’un equipament amb més comoditats i més ben ubicat”.

En total, més de 180 nens i nenes són atesos pels professionals del centre ubicat a Deltebre i, a banda de Deltebre, pertanyen a diferents municipis propers com són el cas de l’Ampolla, Camarles, l’Aldea, l’Ametlla de Mar i el Perelló. Els CDIAP són centres públics i gratuïts adreçats a infants de 0 a 6 anys que presenten algun trastorn en el desenvolupament o es troben en risc de patir-lo. En aquest sentit, des del CDIAP de Deltebre es cerca la manera d’eliminar o disminuir els efectes d’aquests trastorns mitjançant el tractament més adequat a cada cas segons l’equip professional del centre.

Darreres notícies