Deltebre premia les arts literàries i fotogràfiques amb els Terra de Fang i el concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre

3 de març de 2018

L’Ajuntament de Deltebre ha donat a conèixer els guanyadors del 23è premi literari Terra de Fang i del 18è concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre, aquest últim organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, en un acte celebrat aquest dissabte a la tarda a la Biblioteca Delta de l’Ebre.

Aquesta és la primera vegada que el lliurament d’aquests dos premis es realitza de manera conjunta. Segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, aquest fet “permet projectar la cultura, des de la seva vessant literària i fotogràfica, des del cor del Delta de l’Ebre en un nou espai cultural com és el cas de la Biblioteca”. En el seu discurs, Soler també ha posat en valor “l’expressió artística i cultural que es realitza al llarg de tot l’any al municipi de Deltebre i que ens ajuda a definir i reafirmar a nostra identitat, cercar la reflexió personal i reivindicar la llibertat”.

Els dos premis es segueixen consolidant i presenten una gran participació. Així, entre els dos guardons s’han lliurat gairebé 300 obres de 179 autors diferents. La tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha destacat que “la força de la cultura ens permet enfortir les arrels del nostre municipi i del nostre Delta de l’Ebre i, aquests dos guardons, són una eina més per seguir caminant cultivant la nostra essència”. Giménez també ha volgut ressaltar “la gran qualitat dels treballs presentats atès que, ja sigui amb lletra o imatge, plasmen històries, sentiments i paisatges que copsem diàriament i que moltes vegades ens costen de definir amb exactitud”.

Guardonats Terra de Fang
Els premis literaris Terra de Fang compleixen 23 anys i es distribueixen en sis categories: Prosa, Poesia, Recerca, guardonats amb 1.000€ cadascun, Especial Autor Local, guardonat amb 500€, Especial Autor Local en Categoria Juvenil, guardonat amb 200€, i Concurs de Cartells. En total, en aquesta edició s’han presentat 122 obres.

La guanyadora en la categoria de Prosa ha estat per la vilanovenca Teresa Guiluz, amb l’obra anomenada Tornar a Morir. En la categoria de Poesia, el guanyador ha estat Joan Carles González, de Mataró, amb l’obra Balada de l’enterramorts. El premi de Recerca ha estat per l’obra anomenada Baltasar Casanova i Giner, un escriptor de les nostres terres de fang, de l’autora Rebeca Pagà Margalef de Deltebre.

El premi especial a l’Autor Local ha estat per Cristina Panisello Oriol, amb l’obra Deixeu-me Tornar. En categoria juvenil, el premi especial a l’Autor Local ha estat per Samuel Vila Bonet, de 17 anys, amb l’obra anomenada Dietari Ínfim. Finalment, en relació amb el concurs de cartells per anunciar el proper concurs literari dels Terra de Fang, la premiada ha estat Idoia Estudio Meca, de l’Aldea.

Guardonats Fotografia Paisatgística
El concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre, organitzats conjuntament pels consistori de Deltebre i de l’Ametlla de Mar, compleix la seva majoria d’edat i ho celebra amb un total de 174 imatges presentades. Aquests premis s’atorguen en diferents categories: de paisatge local de Deltebre, amb un total de quatre guanyadors i on ha destacat la foto anomenada Vells Oficis, de Jordi Rojals; de paisatge local de l’Ametlla de Mar, amb un total també de quatre guanyadors i on ha guanyat la imatge presa per Carina Balfegó i anomenada Somnis del Passat; d’Activitat Humana, amb tres premiats i on la imatge guanyadora ha estat Lo Pescador, de Jordi Casanova Ribes.

El concurs també ha premiat a la millor fotografia en blanc i negre, de Juli Garcia, la millor fotografia gastronòmica, de Joan Aliau, i el premi a la Creativitat per Francesc Perpiña. Tots els premiats han rebut un premi econòmic que, en el cas dels guanyadors, ha ascendit a 400€. Les imatges guanyadores es poden veure exposades, a partir d’aquesta tarda, en una de les sales de la Biblioteca Delta de l’Ebre.

Els comentaris estan tancats.

X