3242CE6E-FD7D-4FC0-A832-B0660C37F606

La gestió municipal de les escombraries permetrà un estalvi aproximat d’1.156.000€ a l’Ajuntament de Deltebre i reforçarà el servei

El proper mes de juny és la data on entrarà en funcionament la municipalització del servei de recollida d’escombraries. Un fet que no només permetrà millorar el servei que reben els veïns i veïnes, sinó que també suposarà un important estalvi econòmic per a l’Ajuntament de Deltebre en comparació amb la darrera proposta del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

En concret, aquest estalvi econòmic es xifra, aproximadament, en 1.760.000€ durant els sis anys previstos de contracte si es té en compte, per una banda, la reducció econòmica en comparació amb la proposta (1.156.000€) i, per altra banda, la suma de les diferents millores proposades per part de l’empresa que dura a terme la gestió, 600.000€ de valor addicional.

Entre aquestes millores destaca, per exemple, l’increment de 122 contenidors passant, dels 510 actuals, als 632 proposats. Alhora, 427 d’aquests contenidors es renovaran durant l’execució del contracte. En la mateixa línia, s’augmentaran el nombre de recollides en 30.000, gairebé un 50% més del que es realitza a hores d’ara.

Per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, la municipalització de la gestió de les escombraries “permetrà realitzar un pas endavant en el servei que reben els ciutadans i ciutadanes del municipi i, al mateix temps, aprofitant l’estalvi, ens permetrà estudiar la possibilitat de rebaixar la taxa d’escombraries a mig termini”.

Entre les altres millores també es pot citar la posada en funcionament d’un sistema intel·ligent de contenidors al nucli de Riumar, l’aposta pel medi ambient i la sostenibilitat en el sistema de recollida amb, per exemple, l’adquisició de vehicles elèctrics i campanyes de sensibilització, i la implementació d’illes a la zona rústica. A banda, cal recordar que amb la posada en marxa del contracte de Serveis Bàsics d’Imatge de Poble, també s’enfortirà el servei de neteja viària i el servei de neteja de platges.

En la sessió plenària d’aquest mes d’abril s’ha sol·licitat a l’empresa Innovia Coptalia, guanyadora del concurs públic, tota la informació corresponent d’acord amb la llei de contractes. El cost estimat del contracte, pendent de l’adjudicació final que es realitzarà en un proper plenari, es situa als 6.188.315,76€.

Recordem que, al seu moment, es va realitzar l’adjudicació del contracte de Serveis Bàsics d’Imatge de Poble però aquest va ser impugnat al Tribunal Especial de Contractes del Sector Públic per part d’una associació del sector dels residus. A partir d’aquesta impugnació, el tribunal va deixar sense efectes algunes de les clàusules del contracte licitat i, per aquest motiu, des del consistori deltebrenc es va optar per licitar, novament, aquest concurs públic.

El plenari també ha aprovat la moció de l’AMI i l’ACM, presentada pel PDeCAT i subscrita, també, per ERC i la CUP, sobre l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol. La moció ha comptat amb el vot favorable, també, del CE – Socialistes per Deltebre i el vot contrari del PP.

Darreres notícies