Deltebre acollirà “Lleida Canta al Delta”, un aplec de corals amb més de 1.000 cantaires

17 d'abril de 2018

El proper 29 d’abril, el municipi de Deltebre serà la seu de la trobada de cantaires d’arreu de Catalunya. Així, sota el nom de “Lleida Canta al Delta”, més de 1.000 persones, de 42 corals diferents representant 17 comarques, interpretaran cançons com ara el Carrilet de La Cava i els Segadors en diferents localitzacions del municipi.

La jornada es planteja com una oportunitat per, una banda, de conèixer l’essència del municipi de Deltebre i, per altra banda, per gaudir de la pròpia interpretació de 126 cançons que es cantaran al llarg del dia. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha emmarcat aquesta activitat dins de la clausura dels actes culturals de Sant Jordi i ha explicat que “Deltebre, novament, tornarà a ratificar la seva condició de capitalitat del Delta de l’Ebre sent escenari d’un esdeveniment únic a arreu de Catalunya”. Així, l’alcalde ha manifestat que “aquesta trobada ens permetrà seguit projectant Deltebre aquesta vegada amb el paisatge i la cultura com a protagonistes”.

“Lleida canta al Delta” començarà amb un assaig de cant comú al pont Lo Passador, on es concentraran, per primera vegada, totes les corals. A partir d’aquí, i en diferents grups, els cantaries es desplaçaran al Mas Tramontano, Lo Garxal i al Passeig Marítim de Riumar. Més tard, ja a la tarda, es realitzarà el cant comú, a la Finca de Bombita, del Carrilet de La Cava, l’Himne de Lleida Canta i, la cloenda, amb els Segadors. La Tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha explicat que “la combinació i fusió de la música, el paisatge i la cultura ens ha de permetremostrar els escenaris de Deltebre a tots els visitants – se’n preveuen uns 1.800 entre cantaires i familiars – amb una banda sonora de luxe”.

Aquesta és la novena edició del projecte “Lleida Canta” el qual ha visitat altres indrets, com per exemple, els Pirineus. El representant de la Coral de Maristes de Montserrat, Francesc Balcells, ha detallat que “aquest esdeveniment surt de la voluntat i objectiu de treure els cants fora del seu lloc habitual i traslladar-lo en espais singulars”.

L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Deltebre, la Federació Catalana d’Entitats Corals, la Coral de Maristes de Montserrat i la Societat Musical Espiga d’Or. Alhora, compta amb la col·laboració de diferents entitats del teixit associatiu del municipi: Associació Local de la Dona de La Cava, Associació de Dones de Deltebre, ADAS, Associació Musical Sol del Delta, la Rondalla dels 3 cantadors, la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre, l’Associació de Veïns de Riumar, l’Associació de Veïns Gent del Barri i l’Associació de Veïns del Barracot. A banda, també es compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els comentaris estan tancats.

X