Deltebre estrena Delta.Cat, la nova plataforma multimèdia del municipi

9 d'agost de 2018

L’Ajuntament de Deltebre ha posat en marxa un nou canal de comunicació amb la ciutadania del municipi: el portal informatiu Delta.Cat. Aquest portal multimèdia és un espai que integra les notícies de Deltebre, un servei de televisió en streaming, l’emissió de Ràdio Delta i el Desaigüe, el butlletí informatiu municipal.

En aquest sentit, la plataforma Delta.Cat neix amb la voluntat d’apropar l’actualitat del municipi als seus veïns i veïnes, i de dinamitzar i impulsar la programació de Ràdio Delta tot just quan aquesta compleix aquest 9 d’agost el seus 35 anys i estrena l’adequació de les seves instal·lacions amb nova imatge corporativa.

L’estrena del portal i de les emissions en streaming ha estat a càrrec del propi alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i del president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, David Saldoni. Per a l’alcalde, la posada en marxa de Delta.Cat  “és un pas més per a modernitzar el servei de comunicació de l’Ajuntament de Deltebre i impulsar la regeneració de Ràdio Delta amb nous continguts i una nova programació que es podrà veure també en streaming pel portal web”. Soler també ha agraït “la gran implicació de totes aquelles persones que han col·laborat amb la ràdio durant tots aquests anys” i els ha animat a “seguir implicats amb la programació d’una ràdio amb essència de capitalitat del Delta”.

Així, més enllà de l’adhesió a la Xarxa Audiovisual Local, la qual dotarà a la ràdio de nous continguts, també s’ha instal·lat un sistema de càmeres a l’estudi per tal que part de la programació de Ràdio Delta es pugui veure en directe per la plana web de Delta.Cat i, posteriorment, al servei d’arxius a la carta. Igual com de manera pionera a les Terres de l’Ebre ja es du a terme amb la retransmissió en streaming dels plenaris i de les rodes de premsa.

El president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, David Saldoni, ha posat en valor “l’aposta que realitza Deltebre per esdevenir un municipi pioner amb un portal multimèdia que, per una banda, facilita la participació de la ciutadania en el dia a dia de l’actualitat municipal i, per altra banda, impulsa la transparència del consistori”.

La nova programació, al setembre
En tot cas, si bé avui ha estat la presentació oficial del projecte, en el marc del 35à aniversari de Ràdio Delta, no serà fins al setembre quan comenci la programació estable de Ràdio Delta i Delta.Cat. D’aquesta manera, durant els propers dies, la ràdio posarà èmfasi amb la programació de les festes majors del municipi, així com també sortirà al carrer per cobrir gran part dels esdeveniments festius i així donar a conèixer el projecte.

Està previst que la graella de la temporada de tardor i hivern comenci durant la segona quinzena de setembre i que incorpori al voltant de 7 hores de producció pròpia amb nous continguts. L’empresa encarregada de dur a terme la producció de Delta.Cat és Ebre Digital SL a partir de la licitació pública del servei per a la producció de nous continguts.

Els comentaris estan tancats.

X