ImatgeObres

L’Ajuntament inicia les obres d’urbanització del carrer Emperador Carles V

Les obres d’urbanització del carrer Emperador Carles V ja estan en ple funcionament i aquesta setmana l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i el tinent d’alcalde de Dinamització Territorial i Imatge de Poble, Salvador Bertomeu, han visitat l’estat actual dels treballs.

Aquesta actuació inclou la renovació del paviment amb un gruix de 5 centímetres, el soterrament dels desaigües i els regs, la realització de voreres en línia amb el paviment i la renovació de la xarxa d’aigua potable. En total, tot i el que el cost del projecte ascendia a gairebé 230.000€, finalment el cost de l’execució de les obres es xifra amb 188.760€ i està previst que finalitzin a finals d’aquest any 2018.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “l’Emperador Carles V és un dels carrers més deteriorats del nucli urbà de Deltebre”. Soler ha recordat que “Deltebre presenta molts carrers per a arranjar” i per aquest motiu “des de l’Ajuntament vam redactar un pla d’imatge de poble per detectar aquells carrers més prioritaris i, a partir d’aquest pla, hem elaborat més de 25 projectes per a urbanitzar els carrers del municipi”.

Resultat d’un procés de participació ciutadana
L’Emperador Carles V és el primer carrer dels sis que s’urbanitzaran durant els propers mesos i que per a la seva execució han comptat amb un procés de participació ciutadana. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “com a govern municipal no hem volgut imposar la decisió sobre si s’havia d’arranjar el carrer i per això hem cercat el màxim consens possible amb els propietaris”.

Així, els veïns i veïnes van tenir l’oportunitat de decidir si efectuaven l’obra i, en el cas afirmatiu, quina de les tres propostes de projectes consideraven més adequat. Cal esmentar que cada  proposta tenia un cost diferent de manera que també variava l’aportació que havia de realitzar el propietari per complementar la de l’Ajuntament de Deltebre.

La resta de carrers que s’arranjaran són el carrer Sapinya, l’Antoni Gaudí, el Cambra, el Verge Montserrat i, finalment, el García Lorca.

Darreres notícies