Imatge

L’Escola de Música Municipal l’Espiga d’Or enceta el curs amb 75 alumnes matriculats

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i el tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, acompanyats de la directora de l’escola municipal de música l’Espiga d’Or, Margarita del Barrio, han realitzat una visita a les instal·lacions de l’escola de música en motiu de l’inici del curs 2017-2018.

Aquest és el primer curs que es realitza a l’escola municipal amb gestió directa per part de l’entitat l’Espiga d’Or una vegada signat el contracte amb l’Ajuntament de Deltebre. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler,  ha explicat que “després d’anys reclamant la municipalització de l’Escola de Música, i després de diverses actuacions i gestions errònies, Deltebre ja disposa d’un centre d’ensenyament a ple rendiment que enlaira el municipi a nivell musical”. 

La reubicació de l’ensenyament musical en un equipament públic que estava en desús, amb les seves corresponents adequacions, va permetre l’homologació de l’escola. I, el fet d’esdevenir escola municipal, suposa avantatges per al propi desenvolupament de l’ensenyament musical. Entre aquests cal destacar l’augment dels ingressos a causa de les subvencions d’altres administracions tramitades per l’Ajuntament de Deltebre i l’homologació i compensació dels estudis de música cursats.

En aquest primer any, l’escola compta amb 75 alumnes, distribuïts en diferents cursos, que s’estructuren en quatre eixos: llenguatge musical i solfeig, coral, classes individuals dels instruments i agrupacions. Tot i això, les inscripcions per a l’escola de música estaran obertes fins al proper 12 d’octubre.

La finalitat de l’escola de música ja no és únicament augmentar el nombre de membres de la banda, sinó també formar músics ben preparats, mitjançant un pla d’estudis adequat per a superar la prova d’accés al grau mitja/professional d’estudis musicals, i impulsar aquells que vulguin dedicar-se professionalment a la música.

Darreres notícies