Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Deltebre inicia el procés de participació ciutadana per confeccionar l’Agenda d’Acció Climàtica

Just el dia que Deltebre compleix 44 anys d’història, avui 20 de maig, l’Ajuntament de Deltebre ha engegat el procés de participació ciutadana per confeccionar l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre. Un document que ha de permetre que el municipi segueixi avançant sota el marc dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “avui marquem un punt d’inflexió per dibuixar el Deltebre del futur amb criteris de sostenibilitat, i vinculant el compromís que tenim amb la ciutadania mitjançant el Pla de Govern amb les prioritats que els veïns i veïnes estableixin en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides”.

En aquest sentit, el passat mes de novembre de 2020 es va iniciar una diagnosi interna a l’Ajuntament de Deltebre per establir el context i radiografiar les diferents actuacions i projectes que s’estan desenvolupant. A partir d’aquí els veïns i veïnes podran aportar la seva opinió, i posteriorment s’elaborarà un pla d’acció per encaminar Deltebre en la línia del desenvolupament sostenible. El regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha explicat que “aquest pla d’acció ha de ser ambiciós, adaptat al municipi, i ha de tenir com a pilars fonamentals a les persones i el planeta, passant per l’esfera econòmica, social i ambiental”.

El procés de participació ciutadana         
Durant gairebé un mes, la ciutadania de Deltebre podrà mostrar la seva opinió a través de la pàgina web habilitada per a la confecció de l’Agenda, que inclou una enquesta online, un mur virtual on tota la ciutadania podrà proposar les actuacions que s’haurien de desenvolupar durant els propers 10 anys i una bústia de suggeriments.

Paral·lelament, també es podrà aportar l’opinió a partir d’enquestes de percepció a peu de carrer i punts d’informació que s’habilitaran al llarg de les properes setmanes. En total hi haurà tres tipus diferents d’enquestes, una per a les entitats, que rebran al seu correu electrònic, una per a la ciutadania en general, i una per a l’alumnat dels centres educatius. El regidor d’Atenció i Participació Ciutadana, Transparència i Joventut, Andreu Curto, ha explicat que “volem que la ciutadania sigui part activa d’aquest pla d’acció, és per això que iniciem un procés de participació ciutadana per tal que els veïns i veïnes de Deltebre puguin dir la seva i puguin graduar la rellevància d’actuació dels diferents objectius”.

Una vegada finalitzat el procés de participació ciutadana, es creuaran els resultats amb la diagnosi efectuada per així confeccionar i presentar, durant el transcurs de l’estiu, el document d’actuació final de l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre.

Imatge corporativa  
La redacció de l’Agenda Climàtica de Deltebre comptarà amb imatge corporativa pròpia. Per una banda, s’ha elaborat un logotip que reflecteix l’emblema de l’Ajuntament de Deltebre vinculat a la imatge gràfica creada per les Nacions Unides. Per altra banda, també s’ha confeccionat una pàgina web, anomenada www.deltebre2030.cat, on la ciutadania podrà accedir per consultar tota la documentació així com fer les seves propostes i donar la seva opinió sobre quines han de ser les actuacions que l’Ajuntament de Deltebre ha de prioritzar.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible van ser aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb l’objectiu d’eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fer al canvi climàtic, entre d’altres. Aquests objectius han de marcar l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.