IMG_2952

El nou carrer Mestra Maria Joana Querol unirà l’avinguda Esportiva i el carrer Sant Miquel per millorar la mobilitat

Des de fa unes setmanes, l’Ajuntament de Deltebre està treballant en donar obertura a la travessia Sant Miquel, amb la finalitat d’oferir una millor mobilitat en una zona concorreguda a causa de la proximitat amb l’escola. De fet, l’obertura d’aquesta travessia permetrà unir l’avinguda Esportiva i el carrer Sant Miquel, oferint una connexió més directa entre aquestes dues vies de circulació.

En tot cas, l’obertura de la travessia suposa que aquesta esdevingui un carrer. I, en aquest sentit, el nou carrer es denominarà Mestra Maria Joana Querol, en homenatge a una dona que va ser mestra del nostre municipi durant vint anys, i que va educar a generacions de xiquets i xiquetes deixant un gran record i estima. A més, Doña Maria Juana també va ser la primera dona directora de les escoles del municipi (la Cinta, el Centro i Riumar), càrrec que va exercir entre els anys 1968 i 1978.

Més enllà de la seva trajectòria professional, la seva estreta vinculació amb Deltebre va possibilitar que, després de la seva jubilació, continués durant dotze anys fent catequesi. Així doncs, amb aquest reconeixement es vol posar en valor la seva contribució a la població i la seva carrera professional.

Pel que fa a les obres que s’estan duent a terme actualment a la travessia, més enllà de la seva perllongació, permetran l’adequació del ferm i la construcció de voreres per facilitar l’accessibilitat i el pas dels veïns i veïnes. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “amb aquest reconeixement volem realçar la figura d’una persona que durant tota la seva trajectòria professional va deixar un gran llegat o un gran pòsit de capital humà en moltes persones del nostre municipi, i a la vegada volem fer un pas endavant en l’aplicació del Pla de Polítiques de Dones”.

En la mateixa línia, el portaveu de l’oposició i membre d’ERC Deltebre, Joan Alginet, s’ha mostrat favorable a aquesta proposta i ha afegit que “és important reconèixer les funcions que realitzaven els mestres d’escola abans de la democràcia, ja que la seva tasca anava molt més enllà de l’ensenyament”. 

D’altra banda, el plenari també ha donat llum verda a l’inici del procés de redacció del reglament d’ús de l’Arrossera, un dels equipaments emblemàtics del municipi que es destinarà, com ja s’ha anunciat, a projectes d’emprenedoria i altres activitats. Aquest procés inclourà la participació ciutadana per escoltar la veu i opinió dels veïns i veïnes, la qual ha d’ajudar a definir les normes i funcionament del futur nou espai.

Darreres notícies