Aquesta tarda s’ha inaugurat la XVII edició del curs Dones, Salut i Educació, el qual està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Deltebre i la Universitat Rovira i Virgili. Una nova edició que comptarà amb 12 sessions formatives de la mà de diferents ponents que permetran donar a conèixer, des d’una perspectiva científica i de gènere, temes relacionats amb els feminismes, la promoció de la salut i l’educació.
En el marc de la inauguració del curs, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “el curs Dones, Salut i Educació és un referent del territori que fa anys que treballa per la igualtat des de la pedagogia i des de l’aprenentatge, però també des de la necessària determinació i reivindicació que ens fem nostra com a Ajuntament de Deltebre i que apliquem en el dia a dia mitjançant el Pla de Polítiques de Dones”.
De fet, la codirectora del curs, Rosa Queral, és també la delegada del Consell Municipal de Dones de Deltebre. Queral ha explicat que “estrenar una nova edició d’aquest curs és una oportunitat per seguir aprofundint en aquelles qüestions que com a societat ens preocupen i per posar en valor un paper, el de la dona, que massa sovint ha estat silenciat per la història”.
La primera sessió del curs ha anat a càrrec del professor, periodista i escriptor Sebastià d’Arbó, qui ha parlat de la màgia i els misteris a les Terres de l’Ebre. En les pròximes sessions es debatran qüestions com el canvi climàtic, la moda, el cervell dels adolescents, les fadrines nòmades, la síndrome de fatiga crònica, etc. El curs compta actualment amb més d’una vintena d’inscrits, i les inscripcions es poden continuar efectuant a l’espai d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Deltebre.
La regidora de Defensa del Territori, Foment Cultural, i Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha posat en relleu tota la tasca que “com a Ajuntament de Deltebre estem duent a terme durant aquests darrers anys per reivindicar la igualtat de gènere i per desenvolupar polítiques en clau de dona”. Giménez ha conclòs afirmant que “malgrat que com a societat hem fet un pas endavant, és evident que encara ens queda un llarg camí per recórrer i com a administració estarem sempre al costat, impulsant o donant suport, a aquelles iniciatives que ens poden fer escurçar aquest camí, com és el cas del curs Dones, Salut i Educació”.
El curs Dones, Salut i Educació, entre altres qüestions, també vol provocar debats sobre temes clau en matèria de desigualtats socials, en especial aquelles que incideixen en la pau, la salut, la llibertat i l’educació de les persones, així com reivindicar els drets de les dones i rebutjar els rols de gènere que impedeixen poder créixer com a persones humanes.