IMG_8180

La Mancomunitat Deltatres impulsa millores en les infraestructures d’aigua per garantir la sostenibilitat i eficiència dels serveis

La Mancomunitat Intermunicipal Deltatres, que inclou els municipis de Deltebre, l’Aldea i Camarles, ha implementat en aquests darrers anys una sèrie de millores en les infraestructures de subministrament d’aigua potable amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat, eficiència i qualitat dels serveis.

L’acció més recent ha estat la recuperació del Pou 5, el qual estava en desús des d’inicis de la dècada dels vuitanta. La reactivació d’aquest pou proporcionarà fins a 1.054 metres cúbics d’aigua diaris addicionals a la xarxa, fet que permetrà reduir l’aportació de l’aigua subministrada pel Consorci d’Aigües de Tarragona.

En aquest sentit, l’any 2023, dels 2.778.809 metres cúbics distribuïts a la xarxa de Deltebre, l’Aldea i Camarles, un 21,84% procedien del CAT. Ara, amb la propera posada en funcionament del Pou 5, que es preveu a inicis del mes de novembre, l’aportació del Consorci d’Aigües de Tarragona disminuirà fins al 6,81%.

“Estem duent a terme una aposta ferma i decidida amb la finalitat de millorar la infraestructura hídrica de la mancomunitat i modernitzar els sistemes de distribució. Inversions que realitzem de forma continuada i que esdevenen un pas important per aconseguir l’objectiu d’augmentar l’autosuficiència, i oferir un servei més eficient i sostenible”, ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el marc de la roda de premsa de presentació de presentació de les inversions efectuades.  

Una altra de les actuacions destacades és la instal·lació de 233 plaques fotovoltaiques i cinc variadors de freqüència, una millora que ha permès reduir de manera significativa el consum energètic del sistema de subministrament d’aigua. Gràcies a aquesta instal·lació, s’estima que l’estalvi durant els vinents deu anys ascendirà a 116.160 €, reforçant d’aquesta manera el compromís amb la sostenibilitat econòmica i mediambiental.

Per a l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, “la gestió de l’aigua és un exemple adient de com la col·laboració entre municipis és fonamental per afrontar els desafiaments, reptes i problemàtiques als quals hem de fer front des de les administracions”. “Més encara en un context de canvi climàtic i després del greu episodi de sequera”, ha afegit Royo. 

En la mateixa línia, l’alcalde de Camarles, Joan Curto, ha ressaltat que “gairebé quaranta anys després de la constitució de la mancomunitat, continuem treballant de forma coordinada per garantir la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, per sumar esforços i aconseguir més amb un menor cost per a la ciutadania”.

En aquests darrers quatre anys, la mancomunitat ha invertit 476.107,18 €, que han comptat amb una subvenció de 170.911,88 € per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). A banda de les actuacions explicades anteriorment, també s’han reparat els dipòsits, s’ha millorat el Pou3 i s’ha instal·lat un sistema de monitorització i renovació dels quadres elèctrics.  

Darreres notícies